comScore

Az kalsın Enke'nin yolundan gidecekmiş..

15 Kasım 2012, Perşembe 22:01

Bundesliga ekiplerinden Hamburg'un kalecisi Rene Adler, hayatına son veren Robert Enke gibi intihar etmeyi düşündüğünü ifade etti..



Alman dergisi Star'a konuşan Hamburg'un 27 yaşındaki kalecisi Rene Adler, 2010 yılında yaşadığı duygusal travmanın ardından, intihar eden eski arkadaşı Robert Enke'nin izinden gitmediği için şanslı olduğunu söyledi.

Adler, "Robert Enke ile çok benziyorduk. İkimiz de çok hassastık ve üzerimizdeki baskıdan nefret ediyorduk. Enke'nin izinden gideceğim için çok korkmuştum. Çok fazla sakatlık geçirmiştim ve üzerimde büyük bir baskı vardı. Ne zaman futbol oynasam asla tam anlamıyla rahat hissetmiyordum ve bu durumu beni ruhsal olarak çok etkiliyordu. Hayatım tamamen futbol üzerine kuruluydu. Bunun benim için iyi olmadığını fark ettim. İşimle mutluluğu ayırmayı öğrendim ve bu benim için çok faydalı oldu"

2006 yılında kızını kaybeden ve ondan sonra depresyona giren 32 yaşındaki Enke, 2009 yılında intihar etmişti.