comScore

Yılmaz Vural'dan ilginç öneri 'Nasıl dayı bulunur?' - Süper Lig Haberleri

09 Mart 2016, Çarşamba 18:55
Yılmaz Vural'dan ilginç öneri 'Nasıl dayı bulunur?' - Süper Lig Haberleri

Ünlü teknik direktör Yılmaz Vural, katıldığı bir panelde ilginç noktalara değindi

FutbolArena - Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi'nde 'Sporda şiddet' konulu panele katılan ünlü teknik direktör Yılmaz Vural eğitim sistemimizi eleştirdi. 

 

Yılmaz Vural'dan 'Dayı' vurgusu!

 

Panelde konuşan Vural, iş hayatındaki fırsat eşitsizliğinden yakınırken "Gençler İngilizce öğrenecek, yurt dışında eğitimi alacak, aileleri onları zorluklarla, paralı okullarda yetiştirmeye çalışacak ve sonuç olarak kimse bu yaptığı ile bir yere gelemeyecek ancak kurduğu ilişkilerle bir yere gelecek. Maalesef Türkiye'miz bu hale geldi. Dolayısıyla ben yönetici arkadaşlarıma şöyle bir rica da bulunuyorum. Okullarda farklı bir bölüm açalım ve bu bölümün adı da 'Nasıl dayı bulunur?' olsun. Çünkü dayısı olmayan bir yere gelemiyor. Maalesef Türkiye'miz de bir alışkanlık haline geldi. Kimse CV'si ile bir iş yapamıyor." dedi. 

 

Yılmaz Vural: 'Futbol sadece spor değildir'

 

"Özellikle futbol bir spor değil, çok önemli bir sosyal olaydır. Dünyada hiçbir sosyal faaliyet bu kadar farklı sosyal grupları, meslekleri, inançları, renkleri bir araya getiremiyor ama futbol bunu başarıyor. Bir programa, toplantıya, Müslümansan Müslüman gelir, sağcıysan sağcı, solcuysan solcu ama futbol herkesi birleştiriyor. Dekanla öğrenci bir golden sonra sarılabiliyor veya holding sahibiyle işçisi kucaklaşabiliyor. Orada kimlikler dışarıda kalıyor."

Vural'ın Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile yaşadığı anılarını anlatması salonda gülüşmelere neden oldu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!