comScore

West Ham United v Tottenham Hotspur derbisi ne olur?

02 Mart 2016, Çarşamba 21:39
West Ham United v Tottenham Hotspur derbisi ne olur?

Londra'daki nefes kesecek  West Ham United - Tottenham Hotspur maçına dair tüm ayrıntılar burada.

FutbolArena - Premier Lig'de 28. hafta mesaisi hafta içi oynanan maçlarla devam ederken, dün akşam oynanan maçta lider Leicester City kendi sahasında West Bromwich Albion ile 2-2 berabere kaldı. Leicester City'nin direkleri dövdüğü maçtan 3 puan çıkaramaması sonrası gözler bir anda bu akşam oynanacak kritik maçlara döndü.

241594-haber
 
Öyle ki Tottenham Hotspur bu akşam deplasmanda oynayacağı zorlu West Ham United derbisini kazanırsa, Leicester City ile puanları eşitlemekle kalmayacak, gol averajı üstünlüğü ile liderlik koltuğuna da oturmuş olacak.
 
Tabii bu arada Slaven Bilic ile bir başka ivme kazanan West Ham United'ın Uefa Avrupa Ligi biletini kapabilmek adına sürdürdüğü yarışta 5. sırada yer alan Manchester United'ın yalnızca 1 puan gerisinde olduğunu da belirtmek isteriz.
 

Tottenham Hotspur'ınki bir başka hasret!

 
Tottenham Hotspur tarihinde 1950-1951 ve 1960-1961 sezonlarında en üst düzey ligi şampiyon olarak bitirmişti ve 55 senedir süregelen bir hasret söz konusu. Tottenham Hotspur uzun senelerdir zirve yarışından o kadar kopmuş vaziyette ki, mart ayında liderlik koltuğuna bile oturduğu son sene 1964 idi.
 

Saha dışı faktörler de söz konusu

 
Öncelikle bu maçın her 2 tarafının da Londra temsilcisi olmasından ötürü bir derbi maçı özelliği taşıdığını belirtmemiz gerekiyor. Durum böyle olunca da, West Ham United taraftarları doğal olarak Tottenham Hotspur'a çelme takarak onların şampiyonluk yarışında yara almasını istiyorlar.
 
Ayrıca dünya futbol tarihinde adı holiganizm ve ırkçılığa fazlasıyla bulaşmış olan West Ham United taraftar gruplarının bir kez daha antisemitist yani Yahudi karşıtı eylemlerde bulunmasından korkuluyor. 
Bunun nedeni ise Tottenham Hotspur'ın tarihsel süreçte hem Yahudi öğrenciler tarafından kurulmuş olması hem de Yahudi Cemaati ile her daim yakın ilişkiler içerisinde olup, kulübün sahibi yahut yönetim kadrosunda her daim Yahudi isimlerin söz sahibi olmasından ötürüdür.
Ayrıca Tottenham Hotspur'ın Kuzey Londra'daki konumu Yahudi mahalleleri ile iç içedir.
 
İşte tam da bu noktada West Ham United taraftarları bazen sosyal medya üzerinden, bazen bir tren yolculuğunda bazen ise tribünlerden Yahudi karşıtı çeşitli nefret söylemleri gerçekleştirmektedir. Bu da ada futbolu gündemini olumsuz anlamda fazlasıyla meşgul etmekte, bu tarz hareketlerden kaçınmak adına polisiye ve hukuki açıdan fazlasıyla çaba sarfedilmektedir.
 

Sakat ve cezalı oyuncular var mı?

 
West Ham United forveti Diafra Sakho, kasım ayından bu yana süren sakatlığı sonrası ilk kez forma şansı bulabilir.
 
Ara transfer döneminde Leeds United'tan transfer edilen ve West Ham United forması altında 4 maçta 3 sarı kart, sezon genelinde ise 10 sarı kart gören sağ bek Sam Byram hem bu sarı kartlardan ötürü hem de önceki kulübü Leeds United ile çıktığı bir Federasyon Kupası maçından kalma cezaları birleştirilince tam 3 maç cezalı konuma düştü.
 
Ayrıca savunmadan James Tomkins, Winston Reid ve hücum silahı Enner Valencia da sakatlıklarından ötürü oynayamayacak isimler arasında yer alıyor.
 
Konuk Tottenham Hotspur'da ise bu sezon yıldızı parlayan genç orta saha oyuncusu Dele Alli son oynanan lig maçı öncesi ısınırken çimlere takılıp ayak bileğinden sakatlanmıştı. Bu sakatlığa rağmen o maçta 90 dakika forma giymişti. Söz konusu Swensea City maçında 90 dakika forma giymesine rağmen alışılan formundan bir hayli uzak olduğu gözlemlenen Dele Alli'nin bu formsuzluğu sakatlığına bağlandı ve bu maç öncesi tam iyileşmezse oynamama ihtimali olduğu belirtildi.
 
Tottenham Hotspur'da Dele Alli harici savunmadan Jan Vertonghen ve orta sahadan Mousa Dembele önemli 2 eksik olarak göze çarpıyor..
 
Bire Bir İstatistikler :
West Ham United rakibiyle oynadığı son 17 Premier Lig maçından yalnızca 3 galibiyet çıkarabildi. Bu 17 maçtan 3'ü berabere biterken, 11 maçta ise sahadan galip ayrılan taraf Tottenham Hotspur idi.
2 ekip arasında Upton Park / Boleyn Ground'da oynanan son 2 maçta 3 kırmızı kart çıktı.
2 ekip arasında oynanan son 3 maçın son 10'ar dakikalarında 5 gol atıldı.
 

West Ham United İstatistikleri :
West Ham United kendi sahasında oynadığı son 13 lig ve kupa maçında da yenilgi yüzü görmedi. (8 galibiyet, 5 beraberlik).
Kendi sahalarında oynadıkları son 6 lig maçının 4'ünde kalelerini gole kapadılar.
Şu ana dek topladıkları 43 puan ile Premier Lig'deki kendi rekorlarını kırdılar.
Michail Antonio kendi sahalarında oynadıkları son 5 Premier Lig maçının 4'ünde rakip ağları havalandırma başarısı gösterdi. 
Tottenham Hotspur İstatistikleri :
Bu maçı da kazanırlarsa, 1967 mayısından bu yana yani 49 senedir ilk kez 7 lig maçı üst üste kazanmış olacaklar.
Premier Lig'de oynadıkları son 12 deplasman maçında hiç yenilmediler. ( 7 galibiyet, 5 beraberlik. )
Premier Lig'deki son 14 deplasman maçında kalelerinde yalnızca 11 gol gördüler.
Geriye düştükleri maçlardan 17 puan çıkarırlarken, yine geriye düştükleri 10 maçın 5'ini kazanmasını bildiler.
Premier Lig'in en az gol yiyen ekibi oldukları gibi ayrıca en çok gol atan 2. takımı konumundalar.
Mauricio Pochettino ve talebeleri bu sezon oynadığı Londra Derbileri'nden 3 galibiyet, 2 beraberlik çıkardılar ve ve hiçbir Londra Derbisi'nde yenilmediler.
Harry Kane ligde forma giydiği 4 West Ham United maçında 3 gol attı.
 
 

Tottenham Hotspur şampiyonluk düğümünü çözebilir.

 
Yazının başında da belirttiğimiz üzere Tottenham Hotspur bu akşam Slaven Bilic yönetiminde oldukça başarılı bir grafik çizen West Ham United'ı bu zorlu Londra Derbisi'nde yenerse gol averajı farkıyla liderliğe oturacak.
Ve aynı Tottenham Hotspur bu hafta sonu zirve yarışının bir diğer takipçisi olan Arsenal ile kendi sahasında bir başka Londra Derbisi oynayacak. İşte tam da bu noktada, Tottenham Hotspur için şu 3 günde oynayacakları 2 Londra Derbisi şampiyonluk düğümünün lehlerinde yahut aleyhlerinde olmak üzere çözülmesi anlamına gelebilir.
 

West Ham United-Tottenham Hotspur ilk 11'ler: 

West Ham United: 
Adrian; Antonio, Collins, Ogbonna, Cresswell; Kouyate, Noble, Obiang; Payet, Lanzini; Emenike.
 
Tottenham Hotspur: Lloris; Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies; Dier, Mason; Lamela, Chadli, Eriksen; Kane
 

West Ham United v Tottenham Hotspur maçı hangi gün, saat kaçta?

 
West Ham United v Tottenham Hotspur maçı 2 Mart Çarşamba günü saat 21:45'te oynanacak.
 
 

West Ham United v Tottenham Hotspur maçı hangi kanalda?

 
West Ham United v Tottenham Hotspur maçı Digitürk 1. kanaldan naklen yayınlanacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!