comScore

Henri Saviet transferi sonlandı

12 Ocak 2016, Salı 09:24
Henri Saviet transferi sonlandı

Newcastle United Senegalli orta saha oyuncusunu transfer etti.

FutbolArena - 1990 Senegal doğumlu orta saha oyuncusu Henri Saivet transferi için Newcastle United'ın tüm pürüzleri ortadan kaldırdığı açıklandı.
 
Bordeaux altyapısında başladığı futbol hayatında Fransa Ulusal Futbol Takımı'nın genç branşlarından birçok kez başarıyla forma şansı bulmasına rağmen tercihini Senegal Ulusal Futbol Takımı'ndan yana kullanan Henri Saivet bu sezon Fransa Ligue 1'de ve Uefa Avrupa Ligi'nde gösterdiği performansla göz kamaştırdı.
 

Henri Saviet kimdir? Henri Saviet nasıl oyuncudur?

 
Orta sahanın ortası, sağ kanat, sol kanat ve hatta ön libero pozisyonunda başarıyla oynayabilen Senegalli milli oyuncu, hava toplarındaki hakimiyeti ve sağlam defans anlayışı ile dikkat çekiyor.
 
Ligue 1'de ilk olarak 17 yaşında forma şansı bulan ve 178 lig maçına çıkan Henri Saivet için Bordeaux kulübüne ilk etapta 4.5 milyon Sterlin ödeneceği ancak sözleşmedeki çeşitli opsiyonlar doğrultusunda 730bin Sterlin daha ödenebileceği söylendi.
 
Henri Saivet bu transfer sonrası Newcastle United'ın resmi internet sitesine yaptığı açıklamada bu kulüpte oynayabilecek olmanın gurur ve heyecanını yaşadığını, St James Park gibi etkileyici ve özel bir stadın Fransa'da bile eşi benzeri olmadığı, gerek bu stadın zeminine ayak basmak gerekse yeni takım arkadaşlarıyla tanışmak ve takımı puan tablosunda üst sıralara taşımak için sabırsızlandığını ifade etti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!