comScore

Malaga 2-0 Celta Vigo

03 Ocak 2016, Pazar 01:29
Malaga 2-0 Celta Vigo

Amrabat'lı Malaga sahasında ağırladığı Celta Vigo'yu 2-0 yendi. Amrabat maçın etkili isimlerindendi. 

FutbolArena - İspanya La Liga'nın 18. haftasında Amrabat'lı Malaga sahası La Rosaleda'da Celta Vigo'yu ağırladı. La Liga'nın güçlü takımı Celta Vigo ilk yarıda yediği gollerle Malaga'ya boyun eğdi. 

Malaga bu sonucun ardından puanını 23'e çıkardı ve maç fazlasıyla 10. sıraya yükseldi. Celta Vigo ise 31 puanda kaldı ve 5. sırada. 

Malaga - Celta Vigo maçı özeti ve golleri



Malaga henüz 8. dakikada Charles'ın kafa golüyle öne geçti. Sağ taraftan gelen ortaya iyi yükselen Charles maçın ilk golünü attı. 26. dakikada ise Juanpi'nin kullandığı kornerde kale sahası önünde kafayı vuran Albentosa farkı 2'ye çıkardı. Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı. 2. yarıda 65. dakikada Amrabat kaleciyi çalımladı ve kaleci Ruben Blanco'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem kaleciye kırmızı kartı çıkarırken, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Amrabat topu kalecinin üzerine vurunca 2-0'lık sonuç değişmedi ve ilerleyen dakikalarda da başka gol olmayınca maç bu skorla tamamlandı. 


Amrabat Celta Vigo maçında nasıl oynadı?


Nordin Amrabat maçın ön plana çıkan oyuncularından biriydi. İlk yarıda sol kanatta oynayan Amrabat ortalama bir maç çıkardı ve bu yarıda sağ taraftan yapılan ortalara vurulan kafa vuruşlarıyla goller geldi. 2. yarı Amrabat sağ kanada geçti ve sevdiği tarzda geniş alanlar buldu. Arkadaşlarına pozisyonlar yaratan ve çok etkili pozisyonlarda kötü vuruşlarla goller kaçıran Amrabat, 65. dakikada penaltıyı kazandırdığı gibi rakip kaleciyi de oyundan attırdı. Buna karşın Amrabat penaltı da kötü bir şut çıkardı ve skor değişmedi. Kalan dakikalarda da Malaga çok tehlikeli kontra ataklar üretse de Amrabat dahil olmak üzere Malaga hücum oyuncuları şanssızdı. 

Amrabat güçlü fiziği, yere sağlam basması ve top saklamasıyla dikkat çekti. Tam 70 kez topla buluştu ki Malaga'da en çok topla buluşan oyuncu oldu. 1'i isabetli 4 şut çekti 2 önemli pas verdi. 7 kez ikili mücadele kazandı. 5 kez adam geçen Amrabat 5 de top kaybı yaptı. Olumlu ve olumsuz birçok pozisyonun içinde olan Amrabat sahanın en göze batan isimlerindendi. 


Amrabat Malaga'da nasıl oynuyor?



Malaga'ya ilk olarak 2013-2014 sezonun devre arasında kiralanan Amrabat, 2. sezonunda yani 2014-2015 sezonunda da satın alma opsiyonlu olarak kiralanmıştı. Amrabat geçtiğimiz sezon 6 gol 4 asistlik bir performans gösterince Malaga satın alma opsiyonunu kullanmış ve 3.5 milyon Euro karşılığında Amrabat'ı transfer etmişti. 

Buna karşın Amrabat bu sezon geçmiş yıllardaki kadar etkili değil. Kırmızı kart cezası ve menisküs sakatlığı yüzünden 18 maçın 6'sını kaçıran Amrabat bunun dışında sürekli ilk 11'de oynadı. Amrabat 3 hafta önce Malaga'nın Atletico Madrid'i 1-0 yendiği maçta tek asistini yaparken, 6. hafta oynanan Real Madrid maçında da kırmızı kart görmüştü. 

Galatasaray'da Yasin Öztekin'in formsuz ve alternatifsiz olduğu bir sezonda Amrabat eğer satılmamış olsa nasıl bir katkısı olurdu insan düşünmeden edemiyor. Galatasaray'ın 24 kişilik kadrosunda topla kat edebilen tek oyuncu Yasin Öztekin. Amrabat ona çok benzer bir oyuncu ve hatta Yasin'den daha güçlü... Amrabat dışında Bruma'nın da Real Sociedad'a kiralanması Galatasaray'da kanat rekabetini bitirdi. Yasin'i zorlayacak bir arkadaşı olmayınca performansı düştü ve kötü de oynasa mecburen oynamaya devam ediyor. 

Zira kapalı savunma yapan takımlara karşı dripling yapan bir oyuncu olmazsa olmaz. Galatasaray'da Selçuk, Bilal, Jose Rodriguez, Emre Çolak, Podolski, Sneijder gibi çok iyi pas ayakları var ama Yasin dışında bir tane bile top taşıyacak, topla dripling yaparak rakibi delebilecek bir oyuncu yok. Yasin oynamadığında da bu yüzden rakipler geride kümelenip Galatasaray'ı durdurabiliyor. Sezonun ilk yarısındaki Gençlerbirliği maçı buna en iyi örnektir. İlk yarı Galatasaray rakibi boğmasına rağmen sadece paslarla açık aramış ama kapalı rakibini açamamış ve bir de kontra ataktan gol yemişti. 2. yarı Yasin oyuna girince driplinglerle de rakibini zorlayan Galatasaray maçı birden 4-1'e getirmişti. Pas futbolu etkili hücum için olmazsa olmaz ama Barcelona'da bile Ronaldinho, Messi, Neymar gibi topla kat edecek oyuncular olmayınca Tiki-taka çaresiz kalacaktır. Mesela Atletico Madrid kapalı savunma yapan takımları açmaya çalışırken en çok bu yüzden zorlanıyor. Galatasaray'ın bu sene en ihtiyaç duyduğu oyuncu tiplerinden biri de kanattan top taşıyacak, Sneijder'le verkaçlar yapacak bir oyuncu. Belki Galatasaraylılar farkında değil ama Galatasaray'ın sıkışan hücumu, geçen sezonki beğenilmeyen Bruma'nın hareketliliğini çok arıyor.

Analiz: Sinan Yılmaz

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!