comScore

Litvanya futbolunda deprem

17 Aralık 2015, Perşembe 17:00
Litvanya futbolunda deprem

Başkent Vilnius'taki Litvanya Futbol Federasyonu'nun merkezinde, zimmete para geçirildiği iddialarıyla ilgili arama gerçekleştirildi

Başkent Vilnius'taki Litvanya Futbol Federasyonu'nun (LFF) merkezinde zimmete para geçirildiği iddialarıyla ilgili arama yapıldı.

Litvanya Mali Suçlarla Mücadelede Araştırma Servisi (FNTT) görevlileri, arşiv ve muhasebe ile LFF Başkanı Julius Kvedaras'ın odalarında aramalar yaparak, bilgisayar ve belgelerdeki bilgileri inceledi. Daha sonra ofisin bazı kapılarının kilitlendiği bildirildi. Litvanya ulusal haber ajansı BNS, Kvedaras'ın evinde de arama yapıldığını ileri sürdü.

FNTT Başkanı Kestutis Jucevicius, gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmanın yaklaşık bir ay devam ettiğini belirterek, "LFF harcamalarında olası zimmete geçirme iddialarını araştırıyoruz. Büyük rakamlar söz konusu ancak tam miktarı henüz söyleyemem. Halihazırda hiç kimse şüphe altında bırakılmamalı" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerle bir araya gelen LFF Genel Sekreteri Edvinas Eimontas ise yaşanan gelişmelerine ilişkin FIFA ve UEFA yetkilileri ile iletişim halinde olduğunu vurgulayarak, "Onların (FIFA ve UEFA) ne tür bir tepki göstereceğini bilmiyorum. Uluslararası futbol kamuoyu, her zaman futbolun özerkliğini savunuyor. Tabii ki emniyet teşkilatı aramalar yapabilir fakat sebebi çok önemli. Son olaylar da sebeplerin tatsız olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Yasa dışı zenginleşme şüpheleriyle suçlanan Kvedaras'a karşı açılan ve 3 yıldır süren soruşturma bu sene durdurulmuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!