comScore

Blatter'dan federasyonlara mektup

15 Aralık 2015, Salı 23:48
Blatter'dan federasyonlara mektup

FIFA Etik Kurulu tarafından 90 gün futboldan men edilen FIFA Başkanı Sepp Blatter FIFA üyesi federasyonlara mektup gönderdi.

90 gün futboldan men edilen FIFA Başkanı Sepp Blatter, FIFA üyesi federasyonlara gönderdiği mektupta, yaşanan sürecin aklına engizisyon uygulamalarını getirdiğini söyledi.

İngiliz basınında yer alan habere göre, FIFA'ya üye 209 ülke federasyonuna mektup gönderen 79 yaşındaki Blatter, görevi süresince tam bir bağlılık ve iyi niyetle hareket ettiğini, kendisi gibi hak mahrumiyeti cezası alan UEFA Başkanı Michel Platini'ye sözlü bir anlaşma sonrasında ödeme yaptığını ifade etti.

Mayıs ayında yapılan genel kurulda 5. kez başkan seçilen ancak birkaç gün sonra basın toplantısı düzenleyerek istifa edeceğini açıklayan Blatter, "FIFA'da yaşanan süreç aklıma engizisyon uygulamalarını getiriyor" ifadesini kullandı. İsviçreli futbol adamı, mektubunda yeni yılın FIFA için daha iyi olması dileğinde bulundu.

Hesabına 2011 yılında yatırılan 2 milyon İsviçre Frangı nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti cezası alan Platini, bu paranın 1998-2002 yılları arasında Blatter'e yaptığı danışmanlığın karşılığı olduğunu söylemişti. Ödemenin 9 yıl sonra yapılmasıyla ilgili eleştirilerin hedefinde yer alan Platini, Blatter ile yazılı değil sözlü bir anlaşma yaptıklarını söyleyerek kendini savunmuştu.

FIFA'nın yeni başkanının belirleneceği olağanüstü genel kurulu, 26 Şubat 2016'da yapılacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!