comScore

Sam Allardyce: 'Fabio Borini artık gol atmalı'

12 Aralık 2015, Cumartesi 12:36
Sam Allardyce: 'Fabio Borini artık gol atmalı'

Sunderland'in İtalyan golcüsü için sabırlar tükeniyor.

FutbolArena - Sunderland'in Big Sam lakaplı menajeri Sam Allardyce, İtalyan golcüsü FabioBorini'nin artık gol atmaya başlaması gerektiğini vurguladı. Sam Allardycesözlerine " Fabio'nun gol atmaya ihtiyacı var. Bir menajer olarak doğal olaraken uçtaki üçlünün gol atması konusunda bir beklentiye giriyorsun. Gol gelmiyorsabile gol pası atıp atmadıklarına bakıyorsun. Örneğin Bolton dönemimde KevinDavies'in çok da fazla gol atmasına ihtiyacım yoktu çünkü kendisi ciddi anlamdagol pası veriyor ve arkadaşlarına inanılması güç gol pasları servis ediyordu. "şeklinde devam etti.
 
Fabio Borini kimdir?
 
1991 doğumlu İtalyan golcü, 1.78 boyunda ve 73 kilo ağırlığında olup, önceBologna daha sonra ise Chelsea altyapılarında futbol eğitimini aldı. Chelseaaltyapısında 2008-2009 sezonunda 11 maçta 10 gol atma başarısı gösterince 1Eylül 2009 tarihinde o dönemin Chelsea menajeri Carlo Ancelotti tarafından atakım kadrosuna dahil edildi.
 
2010-2011 sezonunda Swansea City, 2011-2012 sezonunda ise Roma'da kiralıkolarak iyi işler çıkaran Fabio Borini, 2011 yazında 347,500 Avro karşılığıParma'ya imza attı ancak Parma'da hiç oynamadan, transferin bitimine sayılısaatler kala Roma yolunu tuttu.
 
Roma'da başarılı geçen 1 sezonun ardından 11 milyon Sterlin civarı birbonservis bedeli karşılığı Liverpool'a geldi ancak ilk sezonunda omzundanyaşadığı büyük sakatlığın da olumsuz etkisiyle ciddi bir hayal kırıklığıyaşattı. 2013-2014 sezonunda Sunderland'e kiralanan İtalyan hücum oyuncusuPremier Lig'i 7 golle tamamladı. Bu sezonun sonunda 14 milyon Sterlin karşılığıSunderland ile Liverpool el sıkışırken, Fabio Borini ise Liverpool'da kalıp,forma şansını zorlamayı tercih etti ancak 2014-2015 sezonunda da Liverpoolmacerası hüsranla sonuçlanınca söz konusu transfer bir sonraki sezona ve bu kez10 milyon Sterlin'e gerçekleşti.
 
Santrafor mevkisinin yanı sıra kanatlarda ve forvet arkasında daoynayabilen bu çabuk, çalışkan, güçlü hücum oyuncusu, bu sezon Sunderlandforması altında 1'i Lig Kupası maçı olmak üzere 8 resmi maça çıktı ve şu ana dekne golü ne de gol pası var.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!