comScore

David Beckham'dan Katar'a destek

07 Aralık 2015, Pazartesi 16:40
David Beckham'dan Katar'a destek

İngiliz futbolcu David Beckham Katar'a destek verdi.

Dünya Kupası'nın 2022 yılında Katar'da düzenlenmesiyle ilgili tartışmalar devam ederken, dünyaca ünlü eski İngiliz futbolcu David Beckham Katar'a destek verdi.

2022 Dünya Kupası organizasyonunun Katar'a verilmesinin ardından ülkenin iklim özellikleri futbol kamuoyunda görüş ayrılıklarına yol açarken, oylama sürecindeki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ise FIFA tarihinin en büyük operasyonuna kapı araladı. Kariyerinde 1998, 2002 ve 2006 dünya kupalarında forma giyen Beckham, İngiliz basını ve yetkililerin aksine Rusya ve Katar'da düzenlenecek dünya kupalarına sıcak bakıyor.

Radio Times'ın "Christmas" sayısına konuşan Beckham, 2018 Rusya ve 2022 Katar Dünya Kupaları'ndaki takvimin planlandığı gibi devam etmesi gerektiğini belirterek, "Rüşvet olsun ya da olmasın bu ülkeler seçilmiş. İnsanlar bunun arkasında durmalı. Bu, futbolu yeni ülkelere getirmekle ilgili. Buna bağlı kalınmalı" ifadelerini kullandı.

FIFA'daki yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili soruya ise 40 yaşındaki eski futbolcu, "O kadar karışık ki, düzeltmek zaman alacaktır. Futbola bu şekilde nasıl bakıldığına görmek benim için dehşet verici" yanıtını verdi.

FIFA Etik Kurulu, yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak başkan Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini'ye 90 gün futboldan men cezası vermişti. İngiliz basınında bugün yer alan bir haberde ise 79 yaşındaki Blatter'ın FIFA'da yaşanan 100 milyon dolarlık rüşvet sürecinden bilgisi olduğu iddia edilmişti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!