comScore

Cihat Arslan'ın müthiş başarısı

24 Kasım 2015, Salı 09:09
Cihat Arslan'ın müthiş başarısı

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan mütevazı kadrosuyla müthiş işler başarıyor.

FutbolArena – Spor Toto Süper Lig'de 12. haftageride kalırken Akhisar Belediyespor 12 karşılaşmada topladığı 22 puanlaaverajla Galatasaray ve Başakşehir'in arkasında 5. sırada yer alıyor.

Bu başarıdaki en büyük pay sahiplerinden birisi dekuşkusuz takımın teknik direktörü Cihat Arslan. Süper Lig'in parlayanisimlerinden Arslan, geçen sezon ligin bitimine kısa süre kala Balıkesirspor'unbaşına geçmişti. Küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Balıkesirspor, CihatArslan yönetiminde sergilediği güzel futbolla taraflı, tarafsız herkesinbeğenisini toplamıştı. 28 maçta 4 galibiyet alan Bal Kes, Cihat Arslan'la 6karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik elde ederken Fenerbahçe ve Trabzonsporgibi zorlu deplasmanlarda rakiplerine çok zor anlar yaşatıp mağlup olmuştu.

Kendi sahasında en başarılı takım

45 yaşındaki teknik adam bu sezon başında AkhisarBelediyespor'un başına geçti. Çok sayıda oyuncusuyla yollarını ayıran Akhisar busezona da mütevazı bir kadroyla girdi. Transfermarkt verilerine göre SüperLig'deki 18 kulüp içerisinde kadro değeri bakımından Akhisar 17. sırada. Bunarağmen 12 maçta 22 puan toplamayı başardı. İç sahada 6 karşılaşmada aldığı 16puanla ligin evinde en başarılı takımı olan Ege ekibi bu sezon sadece Başakşehirve Kasımpaşa deplasmanlarında mağlup oldu. Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan 2-2'likskorlarla puan aldı. Bu karşılaşmalarda oyunun sadece defansif kısmınaodaklanmayan Arslan oyunun ofansif kısmında da aldığı riskler ve yaptığıakıllıca hamlelerle takımının topladığı puanlara doğrudan etki etti.

Haber: Rıdvan Aksu


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!