comScore

Del Bosque: 'Korku yaşamadık'

17 Kasım 2015, Salı 14:10
Del Bosque: 'Korku yaşamadık'

İspanya Milli Futbol Takımı kafilesi Madrid'e geldi.

İspanya Milli Futbol Takımı, Belçika ile deplasmanda oynayacağı hazırlık maçının terör tehdidinden dolayı güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesinin ardından Madrid'e geldi.

Futbolcular ve teknik heyet, Barajas Havaalanı'nda kendilerini bekleyen gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. Futbolculardan bazıları kendi araçlarıyla bazıları da milli takım otobüsüyle havaalanından ayrıldı.

Bu arada, İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Maçın iptal sebeplerini tamamen bilmesek de tahmin edebiliyoruz. Maçı oynamayı umuyorduk. Yılın son maçıydı ve bunu oynamak gerekirdi ama güvenlik gerekçeleri çok güçlüydü" dedi.

Maçın oynanmayacağı belli olunca İspanya'ya erken dönmeyi tercih ettiklerini aktaran Del Bosque, "Kesinlikle bir korku yaşamadık. Otelde rahattık ve hiçbir sorun yaşamadık. Sakin bir şekilde antrenmanımızı yaptık ve normal hazırlığımızı tamamladık ancak yetkililer, seyircilerin, futbolcuların ve herkesin güvenliğini garanti edemeyeceklerine kanaat getirdiler" ifadelerini kullandı. 

Del Bosque, Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası ile ilgili sorulara ise "İnsanları eğlendirmek ve spor yapmak için buradayız. Maçlar tamamen normal şartlarda yapılmalı. İnşallah Avrupa Şampiyonası Fransa'da ve tamamen normal koşullarda yapılır" cevabını verdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!