comScore

Benteke yoksa Austin mi var?

16 Kasım 2015, Pazartesi 23:29
Benteke yoksa Austin mi var?

Aston Villa, Benteke'nin yerini doldurabilmek adına çok daha mütavazi ama bir o kadar da golcü bir isme yönelmek üzere.

FutbolArena - Aston Villa bu yaz döneminde 32.5 milyon Sterlin bonservis bedeli karşılığı Liverpool'a sattığı Belçikalı yıldız golcüsünün yerini doldurabilmek adına çok daha mütavazi ama bir o kadar da golcü bir isme yönelmek üzere.
 
Peki ama kim bu golcü?
 
26 yaşındaki Charlie Austin, Reading altyapısında oynarken, fiziksel olarak çok ufak olduğu gerekçe gösterilerek serbest bırakılması sonrası 2009 senesine kadar amatör liglerde forma giydi. Mahalli ligler de dahil olmak üzere amatör branşta faaliyet gösteren birçok kulüpte forma giyen golcü oyuncu, Poole Town'da ki ilk sezonunda 46 maçta 46 gol attı.

İkinci sezonunda 11 maçta 18 gol istatistiği ile devam ederken, İngiltere 1. Ligi'ne transfer oldu. Premier Lig ve Championship'ten sonra gelen, bir nevi 3. Lig olarak adlandırabileceğimiz bu lig, Austin için ilk profesyonel deneyim oldu. Swindon Town ile 1. Lig'teki ilk sezonunda 33 maçta 19 gol atarken, 2010-2011 sezonunun ilk yarısında ona fazlasıyla acı çektiren omzundaki sakatlığa rağmen 27 maçta 17 gol atma başarısı gösterdi.
37 maçta 25 gol!

2011-2012 sezonunu Championship yani Premier Lig'in bir alt liginde Burnley ile geçiren Austin, 41 maçta 16 gol atarken, ertesi sezon ise 37 maçta 25 gol atma başarısı gösterdi.
 
Austin'in her sezon gollerine aralıksız devam etmesi sonrası, o dönem Premier Lig'de yer alan Hull City bu oyuncuyu transfer etmek istedi ancak sağlık kontrolünde çıkan olumsuz rapor sonrası Austin bir kez daha fiziksel sebeplerden ötürü düşlerini ertelemek zorunda kaldı.
 
Durum böyle olunca Austin yeni sezonda da Championship'te ancak bu kez Queens Park Rangers forması altında ter döktü. 31 maçta 17 gol attığı QPR serüvenini, bir sonraki sezon yani geçtiğimiz sezon Premier Lig'de sürdürürken, bu en üst düzey ligde de gollerine devam etti. 2014-2015 sezonunda QPR küme düşse de, Austin 35 Premier Lig maçında tam 18 gol atarak ligin en çok gol atan 4. oyuncusu olma başarısını elde etti.

Takım ayırt etmiyor

Yazılanlardan ve istatistiklerden anlaşıldığı üzere, albenisi ve belki de piyasası olmayan bir oyuncu olmasına rağmen Charlie Austin her lig kademesinde ve oynadığı her takımda gollerini sıralamaya devam etti.
 
Ve yine o Charlie Austin bu sezon Premier Lig'in bir alt ligi olan Şampiyona'da 11 maçta 7 gol atarak, gol konusunda ne kadar istikrarlı olduğunu göstermeye devam etti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!