comScore

David Moyes eski günlerini mumla arıyor! Yakından tanıyalım

10 Kasım 2015, Salı 00:30
David Moyes eski günlerini mumla arıyor! Yakından tanıyalım

Real Sociedad kötü gidişin faturasını hocasına kesti. Peki David Moyes'u kovulmaya götüren süreç nasıl işledi? David Moyes'u yakından tanıyalım.

FutbolArena - Everton ve Manchester United'ın eski hocası olan 52 yaşındaki David Moyes'un bugün itibariyle Real Sociedad ile yollarının ayrıldığı haberi geldi.

Geçtiğimiz sezon yine kasım ayında Real Sociedad'ın başına getirilen David Moyes'un takımı ilk sezonunda ligi 12. sırada tamamlamıştı.
 
Ancak bu sezon işler çok daha zor başladı ve 11 maçta alınan 9 puanın yanı sıra son 5 lig maçında alınan 4 mağlubiyet sonrası kulüp yöneticileri David Moyes'un işine son vermek zorunda kaldılar.
 
David Moyes'u tanıyalım
 
52 yaşındaki İskoç teknik adam futbolculuk kariyerinde bir stoperdi ve teknik adamlık kariyerinde de en belirgin özelliklerinden birisi sıkı ve disiplinli bir savunma anlayışına sahip olmasıydı. Everton'da geçen 11 sezon boyunca her daim kontrollü bir oyun yapısı anlayışına hakim olan David Moyes,2004-2005 sezonunda Everton'ı Premier Lig 4. yapıyor ve ertesi sezon için Şampiyonlar Ligi 3. eleme turuna katılmaya hak kazanıyorlardı.
 
Takvimler 9 Mayıs 2013'ü gösterdiğinde David Moyes tam 11.5 senesini verdiği Everton'dan ayrılarak Manchester United'ta 26 senelik Sir Alex Ferguson döneminin ardından gelen menajer oluyordu. Ancak hem David Moyes hem de Manchester United için bu 26 senelik alışkanlığın geçiş dönemi oldukça sancılı olmuştu ve David Moyes işinden olurken, Manchester United da Premier Lig'de ki en kötü sezon sonunu geçirmekle kalmayıp, ilk kez avrupa kupalarından mahrum kalıyordu.
 
Aynı David Moyes 10 Kasım 2014'te başına getirildiği Real Sociead'tan, 9 Kasım 2015'te yine kovularak ayrılıyordu ve Everton günlerini adeta mumla arar hale geliyordu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!