comScore

Mecnun Otyakmaz: 'Boye'un kulağını çekmek lazım'

08 Kasım 2015, Pazar 19:42
Mecnun Otyakmaz: 'Boye'un kulağını çekmek lazım'

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz Gaziantepspor maçından sonra önemli açıklamalar yaptı.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki Gaziantepspor maçında futbolcuların karakterli bir oyun sergilediğini söyledi.

Otyakmaz, Medicana Sivasspor'un sahasında Gaziantepspor'u 3-0 mağlup ettiği maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Ligde uzun süredir galip gelemeyerek, kötü bir periyottan geçtiklerini aktaran Otyakmaz, "İlk yarıda şanssız pozisyonlar yaşadık. 2 tane direkten dönen topumuz vardı. İkinci yarıda da John Boye oyundan atıldı. Çok karamsarlığa düşmüştüm ama karakterli futbolculara sahip olursanız, onlar da arkadaşlarının eksikliğini gidermek için iki kat mücadele ederse, 10 kişi kalsalar bile böyle sonuçlar oluyor. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum" diye konuştu. 

Teknik direktörlük görevine getirilen Okan Buruk'un etkisinin takım üzerinde görüldüğünü belirten başkan Mecnun Otyakmaz, "Bundan önceki hocalarımızla da çok güzel günler yaşadık. Bazen bir kısır döngünün içerisine girince hoca değişikliklerinin takım üzerinde olumlu etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz de bu ümitle zaten yeni hocamızla sözleşme imzaladık. Tabii Okan hocanın da takıma elinin değdiği belli oluyor. Yeni bir atmosfer oluştu. Bunun da meyvesini çok şükür bugün aldık" ifadelerini kullandı.

"John Boye'nin yaptığı affedilir bir şey değil"

Mecnun Otyakmaz, kırmızı kart gören John Boye'ye ceza vereceklerini söyledi.

Karşılaşmanın hakemi Alper Ulusoy'un performansını değerlendiren Otyakmaz, "Beğendiğimiz ve kuralları uygulamaya çalışan bir hakem ama John Boye'nin ikinci sarı kartında topa müdahalesi söz konusu, belki faul olabilir ama kart ağır oldu. Sonuca da etki edecek bir ağırlıktaydı bu kart. John Boye'nin de biraz kulağını çekmek lazım. İlk sarı kartı gereksizdi, yaptığı affedilir bir şey değil. O konuda kendisini iyi bir ceza bekliyor" açıklamasında bulundu.

Ümit Kurt ve Batuhan Karadeniz'in kadro dışı bırakılması

Takımda kadro dışı bırakılan Ümit Kurt ve Batuhan Karadeniz'in affedilip affedilmeyeceğinin sorulması üzerine Mecnun Otyakmaz, "Herkes yaptığının bedelini ödemeli" dedi.

Otyakmaz, özür dilemenin sorunları ortadan kaldırmadığını savunarak, "Bu konuda tek başıma karar vermem. Yönetim kurulu ve takım arkadaşları var. Bunlar önemli şeyler. Bazı prensiplerden taviz verirseniz, çorap söküğü gibi gelir" diye konuştu. 

Otyakmaz, ligde 12. haftada deplasmanda Beşiktaş ile zor bir karşılaşmaya çıkacaklarını ve milli maçlar nedeniyle lige verilecek arayı en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade etti.

Beşiktaş'ın çok iyi bir takım olduğunu vurgulayan Otyakmaz, "Sahaya çıkıp mücadele edeceğiz. İstanbul'da Beşiktaş karşılaşmaları bizim için genelde olumlu geçiyor. İnşallah onlardan bir tanesi olur" şeklinde konuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!