comScore

Eric Dier da artık Milli

06 Kasım 2015, Cuma 11:24
Eric Dier da artık Milli

Tottenham Hotspur'ın genç oyuncusu milli takım kadrosuna davet edildi.

FutbolArena - Tottenham Hotspur'ın defansif orta saha oyuncusu Eric Dier, İngiltere UlusalFutbol Takımı'nın İspanya ve Fransa ile oynayacağı hazırlık maçlarının adaykadrosuna davet edildi. Daha önce Gareth Southgate yönetimindeki İngiltere 21Yaş Altı Ulusal Futbol Takımı'nda düzenli forma şansuı bulan oyuncu, bu sezonTottenhma Hotspur forması altında orta sahada yaptığı savunma, hava toplarındakietkinliği ve ayrıca teknik yönleriyle de dikkat çekiyor.

EricDier'in takım arkadaşı Dele Alli de ilk kez çağrıldığı İngiltere Ulusal FutbolTakımı kadrosunda son 2 maç forma şansı bulmuştu ve bu 2 hazırlık maçı öncesibir kez daha aday kadroya davet edilme fırsatı yakaladı.

Sözkonusu 2 hazırlık maçı öncesi İngiltere Ulusal Futbol Takımı'nın 23 kişilik adaykadrosu şu isimlerden oluşuyor;

Kaleciler : Jack Butland (Stoke City),Joe Hart (Manchester City), Tom Heaton (Burnley) 

Defans : Ryan Bertrand (Southampton),Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Liverpool), Kieran Gibbs (Arsenal), PhilJones (Manchester United), Chris Smalling (Manchester United), John Stones(Everton), Kyle Walker (Tottenham Hotspur)

Orta Saha : Dele Alli (TottenhamHotspur), Eric Dier (Tottenham Hotspur), Ross Barkley (Everton), Michael Carrick(Manchester United), Fabian Delph (Manchester City), Adam Lallana (Liverpool),James Milner (Liverpool), Jonjo Shelvey (Swansea City), Raheem Sterling(Manchester City) 

ForvetHattı : Harry Kane (Tottenham Hotspur), Wayne Rooney (Manchester United),Jamie Vardy (Leicester City)

İngiltere Ulusal Futbol Takımı aday kadrosunailk kez davet edilen Eric Dier Kimdir?
 
Tam adı Eric Jeremy Edgar Dier olan, 1994 doğumlu, 1.88 metre boyunda, 63kilo ağırlığındaki Eric Dier, stoper, sağ bek ve defansif orta sahapozisyonlarında oynayabilmekte.
FutbolaSporting Lizbon altyapısında başlayan oyuncu ile Portekiz Ulusal Futbol Takımıda yakından ilgilenmesine rağmen İngiliz doğumlu oyuncu tercihini doğduğuülkeden yana kullandı.

2014 ağustos ayında 4 milyon İngiliz Sterlinikarşılığı adanın yolunu tutan Eric Dier, Tottenham Hotspur'daki 2. sezonundaPremier Lig'de 10 maç oynayıp, 2 gol atma başarısı gösterirken, Uefa AvrupaLigi'nde 4 maç, İngiltere Lig Kupası'nda da 1 maç forma şansı buldu.

Eric Dier bu eylül ayında kulübüyle olansözleşmesini 2020 senesine dek uzattı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!