comScore

Portekiz Milli Takımı'na Brezilyalı stoper!

06 Kasım 2015, Cuma 10:37
Portekiz Milli Takımı'na Brezilyalı stoper!

Porto'nun başarılı savunma oyuncusu Maicon, Portekiz vatandaşlığına geçmek istediğini söyledi.

FutbolArena – 2008 yılında Portekiz'in Nacionaltakımına transfer olan Maicon, 2009'da geldiği Porto'nun 6 yıldır formasınıgiyiyor. Takımda kaptanlığa kadar yükselen 27 yaşındaki başarılı savunmaoyuncusu kısa sürede ülkenin en iyi stoperlerinden birisi olduğunu gösterdi.

İsmi yaz transfer döneminde Fenerbahçe'yle deanılan Brezilyalı futbolcu, Portekiz basınına yaptığı açıklamada Portekizvatandaşlığına geçmek istediğini söyledi. Maicon: "Portekiz pasaportu değilPortekiz vatandaşlığı istiyorum. Sahip olduğum her şeyi bana bu ülke verdi, buülkeyi çok seviyorum. Milli takımda oynamak isterim. Brezilya için de olabilir,Portekiz için de. Portekiz Milli Takımı'nda oynamak isterim ama tabii kiöncelikli tercihim Brezilya olur. Tüm Brezilyalı futbolcular gibi benim dehayalim milli takımın formasını giymek." diye konuştu.

Portekiz basınında çıkan haberlerde milli takımınteknik direktörü Fernandao Santos'un ülke vatandaşlığına geçmesi durumundaMaicon'u çağırabileceği ifade ediliyor. Daha önce birçok Brezilyalı futbolcuPortekiz Milli Takımı forması giydi. Şu anki takımın kadrosunda da yer alan RealMadrid'in stoperi Pepe de Brezilya doğumlu bir oyuncu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!