comScore

Bir dönemin yıldız golcüsüydü, şimdi kulüp arıyor

03 Kasım 2015, Salı 10:18
Bir dönemin yıldız golcüsüydü, şimdi kulüp arıyor

Togolu santrfor Emmanuel Adebayor, Tottenham tarafından serbest bırakıldığı Eylül ayından beri kendisine yeni bir takım bakıyor.

FutbolArena – Fransa'da yıldızını parlatan ve 22yaşında Arsenal'a transfer olan Emmanuel Adebayor, İngiliz kulübünde özellikle ligde 24gol attığı 2007-2008 sezonundaki performansıyla iz bırakmıştı. 2009'da yüksekbir bonservis bedeliyle Manchester City'ye transfer olan Togolu santrfor ilksezonunda kötü bir performans ortaya koymasa da 2010 yılından itibarenperformansı düşüşe geçti. Yarım sezonluk Real Madrid kariyerinin ardından2011'de Tottenham'a gelen Adebayor kiralık oynadığı ilk sezon başarılı birperformans ortaya koymuştu. Tottenham sezon sonunda bonservisini aldı amatecrübeli forvetin devam eden üç sezondaki performansı büyük hayal kırıklığıyarattı.

Adebayor'un tek sorunu saha içinde değildi. Futboldışındaki problemleri daha büyüktü. Ailevi sorunları nedeniyle sık sık ülkesiTogo'ya gitmek zorunda kalıyordu. Futbola odaklanmakta zorlanan Adebayor geçensezon Tottenham formasıyla sadece 10 maça çıkabildi. Bu sezon Tottenham'ınPremier Lig ve Avrupa Ligi isim listesinde yer almayan Adebayor yıllık yaklaşık7 milyon Euro kazanıyordu. Londra kulübü yüklü bir tazminatı göze alarak 15Eylül'de 31 yaşındaki forvetin kontratını fesh etti. Adebayor o tarihten bu yanakulüp arıyor. İsmi Antalyaspor'la da anılan Adebayor için Galatasaray'ın idarimenajeri Cenk Ergün kısa bir süre önce bu futbolcunun kendilerine önerildiğinidüşünmüştü. İngiliz basınında çıkan haberlere göre ise Adebayor'un son talibiPremeir Lig ekiplerinden Watford. Ocak ayında forvet hattına transfer yapmakisteyen Watford'un tecrübeli oyuncuya sezon sonunda bitecek bir sözleşmeönereceği iddia edildi.

Mirror'da yer alan haberde Adebayor'u Watford veGalatasaray'a ek olarak Chelsea, Sunderland ve Bournemouth'un da transferedebileceği öne sürüldü. Mirror'ın internet sitesinde de yer alan bu haberinsonunda okuyuculara "Adebayor, Ocak ayında hangi takıma katılacak?" sorusuylabir anket düzenlendi. Ankete katılanların yüzde 36'sı 'Hiçbiri' seçeneğiniişaretlerken, yüzde 11'i Galatasaray'a transfer olacağınına inandıklarınıbelirtti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!