comScore

Santos'un üç silahşörleri

29 Ekim 2015, Perşembe 16:40
Santos'un üç silahşörleri

Brezilya'nın köklü kulüplerinden Santos'ta bu sezon Ricardo Oliveira, Gabriel Barbosa ve Lucas Lima fırtınası esiyor.

FutbolArena Analiz - 2015 yılı öncesinde bedelsiz olarak Santos'a katılan Ricardo Oliveira, yeni Neymar olacağı iddia edilen Gabigol ve Porto'nun kapısından dönen Lucas Lima bu sezon Balıklar lakaplı takımın hücumda adeta başrol oynadı. 2015 yılında Paulista Ligi, Brezilya Ligi ve Brezilya Kupasında takımlarının oynadığı 63 resmi karşılaşmada kaydettiği 111 gole; 87 gollük (Gol + Asist) katkı sağladılar. 34 yaşındaki emektar golcü Ricardo Oliveira, ligde 28 maçta 19 golün altına imza atarken, krallıkta ilk sırada yer almasının yanında yüksek performansıyla 2006'dan sonra ilk kez Brezilya Milli takımına davet edildi. Avrupa'nın birçok kulübünün radarında olan Lucas Lima ise yaptığı asistlerle dikkat çekiyor. 2015 yılında Santos formasıyla çıktığı 54 maçta 16 asist yapan Lucas Lima'da kariyerinde ilk kez Brezilya Milli takımına çağrılma onuruna erişmişti. Transfer döneminde ismi Fenerbahçe ile de anılan ve yeni Neymar olarak lanse edilen Gabigol lakaplı Gabriel Barbosa ise siyah-beyazlıların bu yıl en golcü ikinci futbolcusu durumunda bulunuyor.

İşte Santos'un 3 yıldızının 2015 yılındaki istatistikleri:

Ricardo Oliveira 57 maçta 35 gol – 5 asist

Gabigol  50 maçta 18 gol – 7 asist

Lucas Lima 54 maçta 6 gol – 16 asist

KALE = Vila Belmiro

Santos'ta bireysel performanslara göz attığımızda Ricardo Oliveira, Gabigol ve Lucas Lima üçlüsü takıma damga vururken seyircileri önünde sergiledikleri performansla adeta göz dolduruyorlar. Teknik direktörlük koltuğuna ikinci kez oturan Dorival Junior yönetiminde iç sahada oynadıkları son 13 resmi mücadeleyi de kazanmayı başardılar. Bu maçlarda Santos toplamda 41 gol atmayı başardı, kalesinde ise 10 gol gördü. Santos aynı zamanda Vila Belmiro'da bu sezon iç sahada oynadığı 33 resmi maçta sadece Gremio'ya 3-1'lik sonuçla kaybetmişti.

Bu sonuçlarla birlikte Paulista Liginde (Sao Paulo eyaletinde yer alan takımların mücadele ettiği turnuva) şampiyonluk ipini göğüsleyen Santos, Brezilya Kupasında ise finale çıkma başarısı gösterdi. Siyah-beyazlılar ligde 32 maçta 50 puan toplarken, lider Corinthians'ın 20 puan gerisinde 4.basamakta bulunuyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!