comScore

Porto'da tarihi gece

21 Ekim 2015, Çarşamba 14:37
Porto'da tarihi gece

Şampiyonlar Ligi G grubunda dün gece Maccabi Tel Aviv'i 2-0'la geçen Porto'da birçok anlamda özel bir gece oldu.

FutbolArena - Dün gece Devler Liginde G grubunda Maccabi Tel Aviv'i 2-0'lık sonuçla deviren Porto'da önemli rekorların altına imza atıldı. O galibiyetle birlikte sahası Dragao'da üst üste resmi maçlarda 20.galibiyetini alan Porto'da teknik direktör Julen Lopetegui en son 2004'te Jose Mourinho dönemindeki 19 maçlık seriyi kırarak 1985 yılından sonra bunu ilk kez başardı.

1985 yılında Porto takımı sahasında 24 maç art arda galip gelmişti.İspanyol teknik adam 2013 yılındaki Vitor Pereira zamanından bu yana ilk kez sezonun ilk 6 maçından da galibiyetle ayrıldı. Bunu daha önce 2010-2011 sezonunda Villas Boas, 2012-2013 sezonunda Vitor Pereira başarmıştı. Julen Lopategui, aynı zamanda sezonun ilk 11 resmi mücadelesinde 24 gole imza atarken; 2010-2011 sezonunda 26 gol kaydeden Villas Boas'lı dönemin ardından en iyi istatistiği yakaladı.

Bu sezon Portekiz Ligi, Portekiz Kupası ve Şmapiyonlar Ligi kulvarlarında toplamda 11 resmi maça çıkan Julen Lopategui'nin öğrencileri hiç mağlubiyet yaşamadı. İspanyol hoca bunu kulüp tarihinde başaran 8.teknik direktör oldu ama Lopategui aynı istatistiği geçen yıl da tutturduğundan bunu Porto'da ilk başaran teknik adam oldu. Bu arada Şampiyonlar Liginde oynadığı son 15 maçta da gol atma başarısı gösteren Porto, rekorunu da egale etti.

BİR REKOR DA CASİLLAS'TAN

Sezon başında Real Madrid'den ayrılarak Porto'ya transfer olan efsane kaleci İker Casillas, Portekiz kulübüyle tarihe geçti. 34 yaşındaki eldiven Porto'nun Maccabi Tel Aviv ile oynadığı maçta kalesini Devler Liginde 51. kez bir karşılaşmada gole kapatarak 50 maçlı Hollandalı Edwin Van der Saar'ı geride bırakarak ilk sıraya yerleşti.

RUBEN NEVES TARİHE GEÇTİ

Porto'nun gelecek vaat eden isimlerinden olan Ruben Neves'te dün gece tarih yazan isimlerden biri oldu. Ruben Neves, Maccabi Tel Aviv karşısında 18 yıl 7 ay ve 7 günlük olarak sahaya çıkarak şimdiye kadar dünyanın en büyü kulüp turnuvasında en genç kaptan oldu. 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!