comScore

8 hafta sonra gelen 8 gollü galibiyet

20 Ekim 2015, Salı 10:50
8 hafta sonra gelen 8 gollü galibiyet

Newcastle 8 golün atıldığı maç ve 8 haftanın sonunda ilk lig galibiyetini aldı.

FutbolArena Dış Haberler - Premier Lig'de ilk 8 haftayı galibiyet alamadan tamamlayan Newcastle United, kendi sahasında 47.006 seyirci önünde oynanan maçta Norwich City karşısında 6-2 galip gelerek ilk galibiyetine ulaştı.
 
2010 senesinde bu yana bir Premier Lig maçında ilk kez 6 gol birden bulan Newcastle United cephesinde bu galibiyet koltuğu fazlasıyla sallanan menajer Steve McClaren'e de derin bir nefes aldırdı.
 
Georginio Wijnaldum'um 4 golle yıldızlaştığı maçta, Norwich City tabelayı 1-0'dan sonra 1-1'e, 3-1'den sonra 3-2'ye getirmişti ve dakikalar 53'ü gösterirken, maç 3-2 iken 4 golün sahibi Georginio Wijnaldum bir topu çizgiden çıkararak hem ofansif hem de defansif anlamda maça damgasını vuran oyuncu oldu.
 
Newcastle United hücum hattında maçı 3 gol pasıyla tamamlayan Moussa Sissoko da Newcastle United'ın bu ilk galibiyetinde öne çıkan bir diğer isim oldu.
 
Newcastle United Savunması Sallanmaya, Nathan Redmond Parlamaya Devam Ediyor!
 
Premier Lig'de 9 maçta 19 gol yiyen Newcastle United savunma hattı bu maçta da hiç güven vermezken, Norwich City'nin 21 yaşındaki sağ açığı Nathan Redmond bu sezon ligdeki 4. golüne imza attı. Genç yeteneğin bir topu da direkten döndü.
 
Georginio Wijnaldum Kimdir?
 
Tam adı Georginio Gregion Emile Wijnaldum olan 24 yaşında, 22 kez Hollanda Ulusal Futbol Takımı forması giymiş orta saha oyuncusu 1.75 cm boyunda ve 69 kilo ağırlığında.
 
Yaz transfer döneminde 14.5 milyon Sterlin karşılığında Newcastle United kadrosuna dahil olurken, ödenen bu rakam onu Michael Owen ve Alan Sharer'dan sonra kulübün en pahalı transferi konumuna getirdi.
 
Yetenekli orta saha oyuncusu özellikle sol kanatta oynadığında çok daha verimli işlere imza atıyor. Bu sezon Premier Lig'de 9 maçta 6 gol ve 1 gol pası istatistiğine sahip.
PSV Eindhoven'dan alınan Georginio Wijnaldum, Feyenoord altyapısında yetişmişti ve 16 yaşında giydiği Feyenoord formasıyla, kulüp tarihinin en genç yaşta forma giyen oyuncusu ünvanını kazanmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!