comScore

Alman Milli Takımı'na Brezilyalı sağ bek!

11 Ekim 2015, Pazar 10:30
Alman Milli Takımı'na Brezilyalı sağ bek!

Philipp Lahm'ın boşluğunu dolduramayan Almanya Milli Takımı'nda Bayern Münih'li Rafinha'nın kadroya çağrılması gündemde.

FutbolArena – Uzun yıllar Almanya Milli Takımı'nın sağ beki olan Philipp Lahm, 2014 Dünya Kupası'ndan sonra milli takımı bıraktığını açıklamıştı. EURO 2016 Elemeleri'nde teknik direktör Löw bu pozisyonda birçok futbolcuyu denedi ama bir türlü istediği verimi alamadı.
 
Sağ bek pozisyonu için gündeme gelen son isim ise Rafinha oldu. 30 yaşındaki Brezilyalı sağ bek 2005'te Schalke'ye transfer olmuştu. Burada 5 yıl forma giydikten sonra 2010-2011 sezonunda Genoa formasını terletmişti. 2011'de Bayern Münih'e transfer olan Rafinha halen Bavyera ekibinin futbolcusu. Brezilya doğumlu Rafinha daha önce iki defa Brezilya Milli Takımı formasını giymişti ama bu iki karşılaşma da hazırlık maçıydı. FIFA kuralları gereği bir milli takımla hazırlık maçlarında forma giyen bir oyuncu daha sonra başka bir milli takım için oynayabiliyor. Daha önce Jermaine Jones, Thiago Motta ve Mehdi Carcela gibi oyuncular bu kural sayesinde milli takımlarını değiştirdiler. Rafinha'nın da Almanya Milli Takımı'nda oynamasının önünde bir engel bulunmuyor.
 
Rafinha'nın Alman Milli Takımı'na alınması konusunda Philipp Lahm da bir yorum yaptı. Tecrübeli futbolcu: "Löw henüz ideal sağ bekini bulabildi mi bilmiyorum ama burada çok sayıda oyuncuyu denemesi normal. Rafinha'nın adaylar arasında olması normal çünkü eğer Bayern Münih'te düzenli olarak forma giyiyorsanız Alman Milli Takımı'nda da oynayabilirsiniz demektir. Rafinha en üst seviyede kendisini ispatlamış bir oyuncu. Daha önce Brezilya Milli Takımı'na çağrılmış olmasının bir sebebi olmalı. Yıllardır kalitesini ispatlamış bir oyuncu. Son birkaç yılda Bayern'de yaptıkları harikaydı. Takım için sahada çok değerli bir futbolcu ve her şeyden önemlisi harika bir karakter. Tabii ki Almanya Milli Takımı için bir seçenek olabilir. Avrupa Şampiyonası'na daha çok zaman var. Teknik direktör doğru çözümü bulacaktır." diye konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!