comScore

Taraftarlar en iyisi Anthony Martial dedi

06 Ekim 2015, Salı 19:33
Taraftarlar en iyisi Anthony Martial dedi

Ada futbolunda Ağustos-Eylül aylarına dair Taraftarların Oyuncusu ödülünün sahibi belli oldu.

FutbolArena Dış Haberler - İngiltere'de taraftarların oluşumu ağustos-eylül aylarının en iyisini oyladı.
 
Profesyonel Futbolcular Derneği'nin takipçileri olan ve ada futbolunun ilk 4 ligi olan Premier Lig, Championship, 1. Lig, 2. Lig'i baz alarak oylama yapan taraftar oluşumuna göre Ağustos-Eylül aylarına dair Taraftarların Oyuncusu ödülünün sahibi belli oldu.
 
Yaz transfer döneminin bitimine sayılı saatler kala Manchester United kadrosuna dahil edilen ve Premier Lig'de oynadığı ilk 2 maçta 3 gol atan Anthony Martial bu ödüle layık görüldü.
 
Anthony Martial'ın bu dönem sergilediği performans Manchester United'ın tam 2 aradan sonra yeniden zirveye oturmasına büyük katkı sağlamıştı.
 
Antony Martial Kimdir?
 
Yaz transfer döneminin son dakikalarında 36 milyon Sterlin bonservis bedeli karşılığı Manchester United kadrosuna dahil edilen 19 yaşındaki Anthony Martial'ın bonservis bedelinin 58 milyon Sterlin'e kadar çıkabileceği söyleniyor.
Fransız golcü Lyon altyapısında oynarken 21 maçta 32 gol atma başarısı göstermişti. Daha sonra A Takımı'na yükseldiği Lyon'da yalnızca 3 kez forma şansı bulan Anthony Martial, 3.5 milyon Sterlin karşılığı Monaco'ya transfer oldu.
Geçtiğimiz sezon 35 lig maçında 9 gol attı ve 20 yaş altı oyuncular arasında avrupa kıtasında en çok gol atan oyuncu oldu.
 
Anthony Martial topla oynamasını çok seven, çok seri çalımlar atabilen ve oldukça kuvvetli son vuruşlara sahip bir oyuncu. Sık sık faule maruz kalan 1.81 boyundaki oyuncunun tek eksik yanı olarak defansa yeterli katkıyı sağlamıyor olması diyebiliriz.
 
19 yaş ve altı bir oyuncuya ödenen en büyük transfer rakamının sahibi olan Martial, Manchester United forması altında ilk kez 65. dakikada Liverpool maçında sahaya girdi ve o maçta gol atmasını başardı. Ardından 2. resmi maçında da Southampton karşısında 2 gol birden atarak, Manchester United kariyerine ilk 2 maçta 3 gol atarak başlamış oldu.
Bu sezon 1'i oyuna sonradan girmek olmak üzere Premier Lig'de 4 maç forma şansı bulan Fransız yetenek, bu 4 lig maçı sonunda 3 gol 1 gol pası istatistiğine sahip.
Ayrıca İngiltere Lig Kupası maçında da Ipswich karşısında oyuna 70. dakikada girdi ve yine gol atmasını başardı.

Haber
: Çağdaş Sevinç

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!