comScore

Tottenham'ın genç golcüsü Harry Kane baskı altında

11 Eylül 2015, Cuma 19:29
Tottenham'ın genç golcüsü Harry Kane baskı altında

Yoğun eleştirilere maruz kalan Tottenham'ın genç golcüsü Harry Kane'i mercek altına aldık.

FutbolArena Analiz - İngiliz futbolunun yükselen değeri bu günlerde eleştirilerin odak noktası... Tam adı Harry Edward Kane olan, 1993 doğumlu, 1.88 metre uzunluğunda, 65 kilo ağırlığında olan Tottenham Hotspur'un İngiliz forvet oyuncusu sezona sıkıntılı başlamışa benziyor. Futbol dünyasında Harry Kane olarak bilinen genç golcü bu sezon oynadığı 4 Premier Lig maçında da rakip ağları havalandıramadı. Durum böyle olunca da başta ada basını olmak üzere birçok futbol otoritesi tarafından yetenekleri tartışılmaya başlandı.

22 yaşındaki genç golcü böylesine eleştirilirken gözden kaçan önemli bir ayrıntı var ki, o da Harry Kane'nin geçtiğimiz sezon Premier Lig'de attığı 21 golün ilkini 10. hafta atmış olması.
 
Harry Kane yaz hazırlık kampını başarıyla tamamlasına rağmen ismi üzerindeki beklentiler ve yaşadığı baskı onu bir parça olumsuz etkilemişe benziyor. Premier Lig'de geçerli sayılabilecek tek bir sezon geçiren genç oyuncu ilk 4 lig maçında gol atamamış olsa da, bu 4 lig maçı sonrası verilen milli maç arasında İngiltere Ulusal Takımı forması altında 2 maçta 2 gol attı. Bu durum Kane için, pazar günü oynayacakları Sunderland maçı öncesi moral verici ve özgüven tazeleyici oldu.
 
Arsenal ve Tottenham Hotspur altyapılarında ilk eğitimini alan Harry Kane'nin özel yaşantısında birçok İngiliz genç yıldız gibi bela, bar, kavga ve alkol yer almamakta.

Zamanının çoğunu ya golf oynayarak ya da labrador cinsi olan Brady ve Wilson isimli köpekleriyle geçiriyor.

Leyton Orient, Milwall, Norwich City ve Leicester City gibi kulüplerde kiralık oynamış olan Harry Kane, patlama yaptığı geçtiğimiz sezon tüm kulvarlarda 51 resmi maçta 31 gol attı. İngiltere Ulusal Takımı forması altında da 4 maçta 3 golü bulunuyor.
 
Henüz 22 yaşında olan bu genç yetenek 1.88'lik boyuna rağmen olağanüstü teknik bir oyuncu. Son vuruşlardaki üstün yeteneği, dar alanda gerçekleştirdiği başarılı kısa paslaşmalarla, uzaktan çektiği etkili şutlarla göz kamaştırıyor. Bire bir kaldığında rakip savunmacılara attığı çalımların da oldukça etkili olduğunu söylemekte fayda var.
Bu özellikleriyle Tottenham Hotspur'da 2 kısa dönem forma giymesine rağmen 68 resmi maçta maçta 39 gol atma başarısı gösteren Alman efsanesi Jürgen Klinsmann'a benzetilirken, son vuruşlardaki ustalığı ile İngiliz gol makinesi Alan Shearer'a da sıkça benzetilmekte.
 
Harry Kane ismini ve yeteneklerini tartışmaya başlamadan önce bu kumaşı bir hayli kaliteli olan genç golcüye biraz daha süre tanımak, hem onu dünya futboluna kazandırmak adına hem de futbolsever için yeni bir yıldız izleyebilmek adına en isabetli tercih olacaktır.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!