comScore

Euro 2016 elemelerinde sürprizler haftası

08 Eylül 2015, Salı 00:16
Euro 2016 elemelerinde sürprizler haftası

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde sürprizler haftası yaşanıyor. İşte ayrıntılı Z raporu. 

FutbolArena - 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde başta İzlanda olmak üzere diğer gruplarda da birçok takım tarih yazma fırsatını yakaladı. İşte bu haftanın notları:

İzlanda tarih yazdı
 
Milli takımımızın da yer aldığı A Grubu'dna 8 maçta 19 puan toplayan İzlanda bitime 2 maç kala 2016 Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi garantiledi. İzlanda böylelikle tarihinde ilk kez bir resmi turnuvaya katılacak. 

Estonya'dan beklenmedik çıkış
 
Daha önce Euro 2012 elemelerinde play-off oynamaya hak kazanan fakat baraj maçlarında İrlanda'ya kaybeden Estonya, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri E Grubu'nda da 7. maçlar sonunda hem play-off, hem de matematiksel olarak turnuvaya direkt katılma şansını sürdürüyor. Slovenya'nın, İsviçre'ye kaybetmesi ve Estonya'nın da Litvanya'yı yenmesi gruptaki hesapları karıştırdı. Estonya bu hafta Slovenya deplasmanında bu anlamda kader maçlarından birini oynayacak. 
 
Kuzey İrlanda gün sayıyor
 
1986 Dünya Kupası'ndan bu yana hiçbir resmi turnuvaya katılamayan Kuzey İrlanda diğer yanda şimdiye kadar Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde de boy gösteremedi. 7 Eylül Pazartesi akşamı Macaristan ile oynadığı maçta yenik duruma düşmesine rağmen son dakikada beraberlik golünü bulunan yeşil beyazlılar 17 puanla liderliğini sürdürdü. Kuzey İrlanda'nın bitime 2 maç kala 4 puanlık avantajı var. Macaristan beraberliğinden sonra artık herkes Euro 2016 için gün sayıyor. 


Arnavutluk kaderini değiştirmek istiyor
 
Henüz hiçbir turnuvaya katılamayan ve ilk kez Euro 2016 elemelerinde bu fırsatı yakalayan takımlardan biri de Arnavutluk'un Portekiz'e son dakika golüyle kaybetmesine rağmen halen şansı var.


Danimarka'nın, Ermenistan karşısında berabere kalması sonucu Arnavutluk eğer Ekim ayında konuk edeceği Sırbistan'ı mağlup ederse son maçlar öncesinde Danimarka'nın 2 puan önüne geçecek. Üstelik Danimarka da son maçını deplasmanda Portekiz ile oynayacak ve kazanamadığı takdirde Arnavutluk Milli Takımı Euro 2016'ya direkt olarak katılacak. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!