comScore

Saadettin Saran, Hollanda basınına konuştu

05 Eylül 2015, Cumartesi 21:09
Saadettin Saran, Hollanda basınına konuştu

Fenerbahçe eski yöneticisi Sadettin Saran, Türkiye-Hollanda maçı öncesi Hollanda basınına özel bir röportaj verdi.

İşte Hollanda'nın Metro gazetesinde yer alan o röportajın tamamı:
 
"Sadettin Saran Türkiye'nin önemli isimlerinden biri. Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden ve StanSport Tv'nin sahibi. "Asya piyasasında büyük bir oyuncuyuz ve tabii dünyada da" diyor.
 
900 milyonluk bir değer
 
Amerika'da doğan Saran, Süperlig'in artan popülaritesinin farkında: "Dünyadaki en önemli spor futbol ve Türkiye'de de büyüyor. Önümüzdeki 3 yılda 900 milyon euroluk bir değere ulaşmasını bekliyoruz."
Türk kulüplerinin bütçesinin büyük kısmı yıldız futbolcular almak için harcanıyor. "Mesela Van Persie'nin transferi Türk futbolu için önemli bir kazanç. Son yılların en büyük transferidir. Bu daha başlangıç."
 
Avrupa'nın 4. büyük ligi!

Spor kanalları daha fazla gelir elde edecek diyen Saran: "İngiltere, İspanya ve Almanya ulaşılmaz bir seviyede. Bizim bu gelirlere yaklaşmamız şu anda mümkün değil. Ama yakın zamanda Avrupa'nın dördüncü büyüğü olacağımıza inanıyorum."
 
Fenerbahçe kulübü başkanı olmak isteyen Saran maddi güç, popülerlik, tanınmışlığı ile bu konuda büyük bir şansa sahip. Kendisi Van Hooijdonk Fenerbahçe'de oynadığında yönetim kurulu üyesiydi: "Onun transferiyle ben ilgileniyordum, o dönem futbol şube sorumlusuydum. Hooijdonk şimdiye kadar Fenerbahçe'de oynamış en iyi yabancı futbolculardan biri. Futbol dışındaki yaşamı, liderliği ile diğerleri için ilham kaynağıydı."
 
Başkan adayı!
 
Saran, Galatasaray'ın 4. Yıldızı takmasından memnun değil: "Aslında bizim çok daha iyi yerlerde olmamız gerekirdi. Fenerbahçe Avrupa futbolu icin çok büyük bir potansiyele sahip. Fenerbahçe gözünü Şampiyonlar Ligi'ne dikmeliydi. Şimdi UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax'ın da olduğu grupta basarılı olmalı."
 
"2017'de Fenerbahçe başkanlığı için aday olacağım. Söylemem gerekir ki şu an çok iyi bir takıma sahibiz. Van Persie'yi aldık. Zamanla daha fit olacak ve beklentilere cevap verecektir. Yine Nani'den de çok büyük beklentilerimiz var. Ama benim düşündüğüm yapılanma bu değildi."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!