comScore

Rusya, İsveç'i 1-0 mağlup etti

05 Eylül 2015, Cumartesi 21:09
Rusya, İsveç'i 1-0 mağlup etti

G Grubu'ndaki dönüm maçında Rusya, İsveç'i tek golle geçmeyi başardı ve iddiasını sürdürdü. 

FutbolArena - 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Rusya, gruptaki kader maçında konuk ettiği İsveç'i 38. dakikada Dzyuba'nın attığı golle 1-0 mağlup ederek puanını 11'e yükseltti ve iddiasını sürdürdü. 2. sıradaki İsveç ise 12 puanda kaldı. 

Capello'dan sonra hayata dönüş
Fabio Capello ile yolların ayrılmasından sonra yeni teknik direktörü Leonid Slutsky yönetiminde ilk maçına çıkan Rusya, özellikle ilk 45 dakikada sergilediği etkili performansla 2008 ruhuna geri dönüş sinyalleri verdi. 

90+4'te maçın kaderini değiştiren kurtarış


Rusya-İsveç maçının son dakikaları ise tam anlamıyla heyecan içinde geçti. İsveç'in gol için yüklendiği bölümlerde Rus savunmasının bir anlık hatası sonucu İsveç gole yaklaştı ama Rusya kalecisi Akinfeev, ceza sahası dışından gelen sert şutu kurtararak takımının aldığı galibiyette büyük rol oynadı. 

Zlatan Ibrahimovic 45 dakika oynadı

İsveç'te sakatlıktan yeni kurtulan golcü oyuncu Zlatan Ibrahimovic karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve 45 dakika forma giydi. İkinci yarıda ise yerini Toivonen'e bıraktı. Ibrahimovic ilk yarıda kalabalık Rus savunması arasında tek başına etkili olamadı. 

Öte yandan 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri G Grubu'nda 8 Eylül Salı günü Rusya, deplasmanda Liechstenstein ile karşılaşırken; İsveç ise grup lideri Avusturya'yı konuk edecek. Avusturya'nın Euro 2016 için gün saydığı grupta kalan maçlarda Rusya ile İsveç ikincilik için mücadele edecekler. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!