comScore

Maradona'dan o hakeme jest

18 Ağustos 2015, Salı 17:00
Maradona'dan o hakeme jest

Arjantinli efsane futbolcu Maradona, 1986 FIFA Dünya Kupası'nda elle gol attığı İngiltere maçının hakemi Bennaceur'e forma hediye etti.

Arjantin'in efsane futbolcusu Diego Armando Maradona, 1986 FIFA Dünya Kupası'nda elle gol attığı İngiltere maçının Tunuslu hakemi Ali Bennaceur ile bir araya geldi.

Maradona, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda, Meksika 1986'da elle unutulmaz bir gol kaydettiği maçın hakemi Bennaceur'e forma hediye ettiği sırada çekilen bir fotoğrafa yer verdi.

Fotoğrafla paylaştığı notta, Tunus'u ziyareti sırasında Bennaceur ile duygusal bir buluşma yaşadıklarını belirten Maradona, "Ali Bennaceur ile buluşmam sırasında kendisine Arjantin forması hediye ettim, o da bana evinin duvarında asılı maça ait bir fotoğrafı verdi" ifadesini kullandı.

Meksika'da düzenlenen 1986 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde, 51. dakikada Arjantin'i İngiltere karşısında öne geçirdiği golü eliyle atan Maradona, daha sonra bu golde kullandığı elini, "Tanrı'nın eli" olarak nitelendirmişti. Maradona'nın aynı karşılaşmanın 55. dakikasında orta sahadan rakiplerini birer birer geçerek kaydettiği gol ise "Yüzyılın golü" olarak tanımlanmıştı. Karşılaşmayı 2-1 kazanarak tur atlayan Arjantin, sonrasında yarı finalde Belçika'yı 2-0, finalde de Almanya'yı 3-2 yenerek Dünya Kupası'nı müzesine götürmüştü.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!