comScore

MHK'den ofsayt açıklaması

13 Ağustos 2015, Perşembe 12:00
MHK'den ofsayt açıklaması

Merkez Hakem Kurulu değişen ofsayt kuralıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK), IFAB Teknik Alt Komitesi'nin ofsayt yorumu konusunda yapmış olduğu değişiklikleri hakkında bilgilendirme yaptı.

MHK'dan yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) Teknik Alt Komitesi, 16 Haziran 2015 tarihli toplantısında, ofsayt pozisyonunda olan hangi oyuncular cezalandırılır konusuna ilişkin yeni bir kılavuz üzerinde çalışmış ve toplantının ardından kendi teknik kurullarına danışarak 17 Temmuz 2015 tarihinde ofsayt yorumu ile ilgili olarak bir sirküler yayınlamıştır. Bu sirküler; özellikle 'rakibe müdahale'nin uygulamadaki yorumu ile ilgilidir. Sirkülere göre, ''oyuna müdahale'', ''rakibe müdahale'' ve ''bulunduğu pozisyondan avantaj sağlama'' konularındaki mevcut yorum değişmemiştir ve yardımcı hakemler bu durumlarda geçen yıllardaki ilkeleri uygulamaya devam edeceklerdir. Bununla beraber IFAB; ''ofsayttaki oyuncunun rakibe etkisi'' nedeniyle cezalandırılması gereken bazı durumlara netlik kazandırmıştır.

IFAB sirküleri, ''rakibe müdahale'' konusuna daha da açıklık getirmeyi amaçlayan iki ana noktadan ibarettir ve ofsayt kuralının uygulanmasında daha standart olunmasını amaçlamaktadır.

''Rakibe Müdahale'' konusunda sirkülerdeki ifade şu şekildedir:

Oyun Kuralları Kitabı'nda mevcut olan durumlara ilave olarak, ofsayt pozisyonunda bulunan bir oyuncu eğer:"

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!