comScore

Anderlecht'in defans oyuncusu Chancel Mbemba için 8 milyon Sterlin

27 Temmuz 2015, Pazartesi 02:52
Anderlecht'in defans oyuncusu Chancel Mbemba için 8 milyon Sterlin

Newcastle United'ın dikkat çekici bir transfer hamlesi. Mbemba'yı bitirmek üzereler

FutbolArena Dış Haberler - Anderlecht'in 20 yaşındaki Demokratik Kongolu defans oyuncusu Chancel Mbemba için 8 milyon Sterlin gibi ciddi bir bonservis bedeli ödemeyi kabul eden Newcastle United cephesinde şimdi gözler genç oyuncunun İngiltere'de çalışma izni alıp alamayacağına çevrildi.

Mbemba'nın yaşı konusunda bazı hileler yaptığı varsayıldığı için Fifa tarafından sürdürülen birtakım soruşturmalar var. Bu da onun sıkı kuralları olan Premier Lig'e transferini zorlaştırıyor.

Hücum oyuncusu Georginio Wijnaldum ve forvet Aleksandar Mitrovic transferleri sonrası kulübün yaz transfer dönemindeki 3. transferi olacak Mbemba, geçtiğimiz sezon kulübünde 28 kez forma şansı bulurken, 17 kez de ulusal takımında forma giydi.

Stoper pozisyonu harici sağ ve sol bek de oynayabilen genç savunmacı Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a karşı sergilediği harika performansla da dikkat çekmişti. Süratiyle göz dolduran Mbemba, Burak Yılmaz'ı sıkı marke etmiş ve Belçika'daki ikinci maçta Galatasaray'a 2 golü de o atmıştı.

Mbemba için İngiltere Futbol Federasyonu'nun önümüzdeki hafta perşembe gününden sonra karar vermesi bekleniyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!