comScore

Roberto Martinez, Everton'u yeniden Avrupa arenasına taşımak istiyor.

14 Temmuz 2015, Salı 18:50
Roberto Martinez, Everton'u yeniden Avrupa arenasına taşımak istiyor.

Everton'ın menajeri Roberto Martinez kulübünün yeniden Avrupa kupalarında mücadele ettiği günlere dönmek istediğini söyledi.

FutbolArena Dış Haberler - Geçtiğimiz sezon Uefa Avrupa Ligi'nden elendikten sonra Premier Lig'de çıkış yakalayan Everton'ın menajeri, gerekli dersleri çıkardıklarını söyledi.
42 yaşındaki İspanyol teknik adam " Avrupa Ligi'nde oynamak yerel ligimizdeki performansımızı kesinlikle etkiliyor." yanıtını verirken, buna rağmen Everton'ın Avrupa Kupaları'nda mücadele etmeyi hedefliğini de vurguladı.
 
2013 yazında Everton'ın başına geçen Martinez ilk sezonda Premier Lig'i 5. sırada tamamlarken, çok daha fazla transfer harcaması yaptıkları 2014-2015 sezonunda ise özellikle Aralık ve Mart ayları arasında sergiledikleri oldukça başarısız performans sonrası ligi 11. sırada tamamlamışlardı.
 
Martinez Premier Lig ve Avrupa Kupaları mücadelelerinin birlikte yürütülmesine dair ise " Avrupa arenasında her sezon boy göstermek çok farklı bir avantaj sağlamakta. Mental anlamda her sezon bir öncekine göre daha fazla gelişme gösterirken, bu iki kulvarı bir arada yürütebilmeye dair çeşitli alışkanlıklar ve ve kolaylıklar elde ediyorsunuz.
Fiziksel olaraksa elbette zorlu.. Düşünün ki perşembe gecesi Rusya'da maç oynuyorsunuz ve cuma da geri dönüp, pazar gündüz saatlerinde gideceğiniz Old Trafford deplasmanı, yani Manchester United maçına hazırlanmaya çalışıyorsunuz. Bu doğal olarak sizi ve lig performansınızı etkiliyor. İşte tam bu noktada biz Everton olarak bu iki mücadeleyi de bir arada yürüterek, her sezon çok daha yatkın ve başarılı olmayı hedefliyoruz. " şeklinde demeç verdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!