comScore

CAS, Arnavutluk'un itirazını haklı buldu

10 Temmuz 2015, Cuma 18:49
CAS, Arnavutluk'un itirazını haklı buldu

CAS, UEFA'nın aldığı kararı değiştirerek Sırbistan-Arnavutluk karşılaşmasında çıkan olaylar nedeniyle Arnavutluk'a 3 puan verilmesini karara bağladı.
 

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), UEFA'nın daha önce aldığı kararı değiştirerek Sırbistan-Arnavutluk karşılaşmasında çıkan olaylar nedeniyle Arnavutluk'a 3 puan verilmesini karara bağladı.
 
CAS'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri I Grubu'nda Sırbistan ile Arnavutluk arasında Belgrad'da oynanan ve tatil edilen karşılaşmanın ardından tarafların futbol federasyonlarınca aldıkları cezalara yaptığı itirazın karara bağlandığı belirtildi.
 
Alınan kararla, Arnavutluk Milli Takımı maçın galibi sayılarak 3 puanı hanesine yazdırdı.
 
Daha önce UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu kararında, 3-0 hükmen galip ilan edilen Sırbistan'ın, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri I Grubu'nda 3 puanı silinmişti. Ayrıca Sırbistan'ın, elemelerde evinde yapacağı iki maçın seyircisiz oynanmasına karar verilmişti. Sırbistan ve Arnavutluk 100 bin'er avro para cezasına da çarptırılmıştı. Arnavutluk takımına ise puan verilmemişti.
 
İki takım arasında 14 Ekim'de oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında, üzerinde 1912 yılında Arnavutluk'un bağımsızlığını ilan eden İsmail Kemali'nin resminin yer aldığı ve "Büyük Arnavutluk"u simgeleyen bayrağın bırakılması üzerine olaylar çıkmıştı.
 
Bazı Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine hakem Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş, ardından yapılan anonsla maçın tatil edildiği duyurulmuştu.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!