comScore

Elano Avrupa'ya dönüyor

25 Ekim 2012, Perşembe 16:05

Bir dönem Galatasaray'da oynayan ve performansıyla hayalkırıklığı yaratan Elano Blumer,tekrar Avrupa'ya dönmek üzere...

-SPORX DIŞ HABERLER- Fenerbahçe'den Emmanuel Emenike'yi transfer eden Rusya'nın ünlü kulüplerinden Spartak Moskova, eski bir Galatasaraylı oyuncuyu transfer etmek istiyor.

Rus basınında yer alan haberlere göre Galatasaray'da Frank Rijkaard döneminde oynayan ve istenilen verim alınamayan Elano Blumer için Spartak Moskova 3 milyon euro ödemeyi düşünüyor. Gremio'da oynayan Elano ise onu Shakhtar ve Manchester City'e götüren menajeri Arkady Zaporozhanu'ya göre yüksek bir maaş teklifi olmadığı sürece kulübünü terketmek istemiyor.
Transferin önündeki engellerden biri Spartak Moskova yönetimi içindeki çatlak sesler. Kulüp üzerinde etkisi olan bir grup, tıpkı Elano'nun Shakhtar'a geldiği gibi genç yaşta bir yıldızın Spartak'a getirilmesi yönünde. 31 yaşındaki Elano'nun boşa yatırım olabileceği inancının aşılması sonrası Spartak Moskova teknik direktörü Unia Emery'nin bu transferi gerçekleştirebileceği belirtiliyor.

2000'li yılların başında Brezilya'nın en yetenekli oyuncuları arasında gösterilen Elano'yu alabilmek için Shakhtar Santos'a 7.6 milyon euro, Manchester City 8 milyon euro, Galatasaray ise 7 milyon euro bonservis bedeli ödemişti.