comScore

Gençlerbirliği'nde Baxter dönemi başladı

29 Haziran 2015, Pazartesi 15:20
Gençlerbirliği'nde Baxter dönemi başladı

Başkent temsilcisi, teknik direktör Baxter ile bir yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği'nde, teknik direktör Stuart Baxter ve 5 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalandı. 

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde kulüp başkanı İlhan Cavcav, ikinci başkan Niyazi Akdaş ve basın sözcüsü Ali Rıza Koç hazır bulundu. 

Teknik direktör Baxter ile bir yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzalayan başkent temsilcisi, yabancı futbolcular Per Johannes Hopf, Walid Atta, Iasmin Latovlevici, Martin Spelmann ve Panajotis Dimitriadis'i ise 3'er yıllığına renklerine bağladı. 

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, İskoç teknik adam Baxter'ı uzun süre araştırdıktan sonra takımın başına getirdiklerini belirterek, sözleşmenin iki taraf için hayırlı olmasını diledi. 

"Çok teknik adam değiştirdiği" yönünde eleştiriler aldığını vurgulayan Cavcav, "Takımımın menfaatleri doğrultusunda gerekirse değil 7, 17 teknik adam değiştiririm. Hocamız, çalıştığı yerlerde şampiyonluklar ve kupalar kazanmış bir isim. Zaten oturmuş bir kadromuz var. Yeni arkadaşlarımızla birlikte başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu. 

Teknik direktör Stuart Baxter ise "Buraya kendi futbol kültürüm ve geçmişte yaptıklarımla geldim. En kısa zamanda buraya adapte olmak istiyorum. Ne Japon, ne İngiliz, ne de İspanyol futbol kültürünü getirmeye geldim. Türk futbolu için en iyisini yapmaya, gurur verici bir futbol oynatmaya geldim" ifadelerini kullandı. 

Futbolcular ise Gençlerbirliği ile ilgili güzel şeyler duyduklarının, böylesine büyük geçmişi olan bir kulübe geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!