comScore

Anadolu Efes'ten olay açıklama

13 Haziran 2015, Cumartesi 21:10
Anadolu Efes'ten olay açıklama

Anadolu Efes tartışmalı mücadele sonrası "Dünyada görülmeyecek bu kararı alanlar, şampiyon takımı belirleme adına ciddi bir vebal altında kalabileceklerdir" açıklamasını yaptı.

Anadolu Efes Spor Kulübü, Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisinde Pınar Karşıyaka ile oynadıkları ikinci maçta yaşanan olaylar ve Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun verdiği cezalarla ilgili açıklamada bulundu.

Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, karşılaşmada Pınar Karşıyaka taraftarlarının maçta yaptığı küfürler nedeniyle uyarı anonsu yapılmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Karşıyaka taraftarlarınca maç boyunca gerek oyuncularımıza, gerek taraftarlarımıza edilen küfürler nedeniyle ne maçın hakemi ne de maçın gözlemcisi görevleri olduğu halde bir uyarı anonsu yapma gereği duymamışlardır. Bu konuda kulübümüz yetkilileri maçın gözlemcisini uyarmışlar ancak bir sonuç elde edememişlerdir. Aynı hakem ve  gözlemci, yöneticimiz ve oyuncumuz küfür ettiği gerekçesiyle maç sonunda rapor tutmuşlardır. Bir başka deyişle, yüzlerce kişinin ettiği küfürleri duymamışlar, iki kişinin ettiğini ileri sürdükleri küfürleri o gürültülü ortamda duymuş olduklarını belirtmişlerdir. Bu durumun takdirini sizlere bırakıyoruz. Dünyada görülmeyecek bir şekilde final serisinin ortasında böylesine tartışmalı bir kararı alanlar, şampiyon takımı belirleme adına ciddi bir vebal altında kalabileceklerdir."

Karşılaşmada yaşanan olayların verilmeyen bir faul atışı sonrası geliştiği savunularak, şöyle denildi:

"Olayların basketbol kamuoyunun büyük bir çoğunluğu ve tarafımızdan faul olduğu kabul edilen ve hakemler tarafından çalınmayan bir pozisyon sonrası olduğunu hatırlamakta yarar vardır. Yani, yaptıkları hata olayların başlangıcı olmuştur ve bunun sorumluluğunu taşımak durumundadırlar. Maçın baş hakemi Emin Moğolkoç, görüntü kayıtlarında çok net görülebilecek şekilde, maç sonrası kendisini soyunma odasına götürmek için gelen görevliyi reddederek, adeta olay çıkmasını beklemiştir. Bu konunun çok iyi değerlendirilmesi gerekmektedir."

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun, kulübe dün gönderdiği yazıda genel menajer Engin Özerhun ile oyuncular Thomas Heurtel, Dario Saric, Nenad Krstic ve Efstratios Perperoglou'ndan 24 saat içinde savunma göndermelerini talep ettiği belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"13 Haziran 2015 saat 14.18'de gönderdiğimiz savunmalar karşılığında aynı gün, sadece bir saat sonra 15.23'de Disiplin Kurulu, kararlarını kulübümüze göndermiştir. Disiplin Kurulu'nun Anadolu Efes için kararı bir saat gibi kısa bir süre içinde alması, ancak mayıs ayı başında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar için kararını yaklaşık bir ayda alması son derece ilginçtir. Konu, Anadolu Efes olduğu zaman titizlik noktasını en üst düzeye taşıyanların her zaman, her maçta, her koşulda Anadolu Efes'e gösterdikleri yaklaşımı herkese aynı biçimde uygulayacaklarına inanmak istiyoruz."

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 20 bin lira, lacivert-beyazlı oyunculardan Thomas Heurtel'e 2 maç men ve 15 bin lira, Dario Saric, Nenad Krstic ve Efstratios Perperoglou'na da 10 biner lira para cezası vermişti.

 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!