comScore

Aynı günde 3 teknik direktör birden!

19 Mayıs 2015, Salı 12:19
Aynı günde 3 teknik direktör birden!

Meksika Clausura Liginde çeyrek final maçları sonrası pazartesi günü üç kulüp tarafından yapılan açıklamalarda ilginç bir tesadüf ortaya çıktı.

FutbolArena Dış Haberler - Meksika Clausura'da çeyrek final maçları geride kaldı ve bu turda şampiyona veda eden biri önceden veda eden Puebla'da dahil olmak üzere üç Meksika ekibi teknik adamlarının işine son verdi.

KARA PAZARTESİ!
Bu sezon Libertadores Kupasında grup aşamasından öteye gidemeyen Atlas'ta Clausura'da ezeli rakipleri Chivas Guadalajara'ya karşı elde edilen kötü sonuçlar sonrası elenmenin faturası teknik direktör Tomas Boy'a çıktı. 2012-2013 sezonundan bu yana Atlas'ı çalıştıran tecrübeli çalıştırıcı ile yollar ayrıldı.



1996 yılından bu yana ligde şampiyonluğa hasret olan Cruz Azul'da kulüp tarihinin en kötü sezonlarından biri yaşanırken Clausura'da play-off aşaması kıl payı kaçmıştı.Sezon boyunca taraftarlar tarafından yoğun protestolara maruz kalan ve birçok karşılaşma sırasında istifaya davet edilen Luis Fernando Tena'nın da görevine pazartesi günü itibariyle son verildi. Luis Fernando Tena, 2013-2014 sezonundan bu yana Cruz Azul'u çalıştırıyordu.



Clausura öncesi Puebla'nın başına geçen Jose Guadalupe Cruz, kıyasıya rekabet içerisine girdikleri Universidad Guadalajara'nın önünde ligi tamamlayarak kümede kaldı ama kendisini kurtaramadı. Aynı zamanda sezon içerisinde Meksika Kupasını da kazanan Puebla'da kararın kulübün yeni başkanı Carlos Lopes ve yeni sportif direktörü Walter Fleita'nın düşüncesi doğrultusunda alındığı belirtildi. 

Bu arada Meksika Clausura'da normal sezon sonrası işine son verilen teknik direktör Tijuana'nın başında bulunan Daniel Guzman olmuştu. Daniel Guzman yönetiminde Clausura'ya iyi bir başlangıç gerçekleştirerek ilk 10 haftada 19 puan toplasa da son 7 karşılaşmada sadece 1 puan alarak play-off hattının dışında kalmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!