comScore

Eski Gençlerbirliği çalıştırıcısı Macaristan'da zirve peşinde!

13 Nisan 2015, Pazartesi 12:49
Eski Gençlerbirliği çalıştırıcısı Macaristan'da zirve peşinde!

2009-2010 sezonunda Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'ni çalıştıran Thomas Doll, şimdiki durağı Ferencvaros'ta müthiş işler çıkartıyor.

FutbolArena ANALİZ - 2009-2010 sezonunda Gençlerbirliği'nin başında 44 resmi maça çıkıp, sadece 14 galibiyet alabilerek sezon sonu gönderilen Thomas Doll, 17 Aralık 2013'te Ferencvaros'un başına geçtiğinden bu yana teknik direktörlük kariyerinin doruk noktasına ulaştı.Macaristan ekibinin başında şimdiye kadar 36 lig karşılaşmasına çıkan Alman teknik adam sadece 5 mağlubiyet aldı. Sezon başında UEFA Avrupa Ligi'ne 2.turda veda edilmesine karşın görevde tutulan Thomas Doll, adeta yeşil-beyazlıların yeni stadı Groupama Arena'yı açmasından sonra 13 iç saha mücadelesinde yalnızca 1 kez kaybederek, dikkatleri üzerine çekti. 

DEVRE ARASINDAN SONRA TAVAN YAPTILAR

Ferencvaros, Thomas Doll ile birlikte esas çıkışını bu sezonun devre arasından sonra ikinci yarının başlamasıyla gerçekleştirdi. Kampta oynadığı 9 maçta aldığı 8 galibiyetin ardından moralli şekilde ikinci devreye giren Ferencvaros, toplamda çıktığı 10 resmi maçta 9 galibiyet alırken, hiç yenilmedi. Thomas Doll yönetiminde ezeli rakipleri Ujpest ile biri Macaristan Lig Kupası biri de lig olmak üzere oynadığı 3 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik 1'de mağlubiyet aldı. Macaristan Liginde 23 hafta sonunda topladığı 47 puanla lider Videoton'un 11 puan gerisinde kalan Ferencvaros, ligin sahasında maç kaybetmeyen tek ekibi olmakla birlikte Macaristan Lig Kupasında çeyrek, Macaristan Kupasında ise yarı finalde yer alıyor. 



46 MAÇTA 27 GALİBİYET 

Thomas Doll, teknik adam kariyerinin en yüksek ikinci galibiyet yüzdesine Macaristan ekibinde elde etti.Ferencvaros'un başında 46 resmi maça çıkan Alman teknik direktör 27 galibiyet alırken, hocalık kariyerinde yine önemli bir başarıya imza attı. Thomas Doll, kariyerinde en fazla galibiyeti 2005-2006 sezonunda Hamburg'un başında 55 maçta 36 galibiyet ile almıştı. Bu arada Thomas Doll 8 maç daha Ferencvaros'un başında kalmayı başarabilirse, teknik direktörlük kariyerinde bir takımın başında en fazla maçına çıkma rekorunu kıracak. 49 yaşındaki çalıştırıcı 2005-2006 sezonunda Hamburg'la 55 maça çıkmıştı.

BÜYÜK MAÇLAR

Thomas Doll, Ferencvaros'un başıne geçtiğinden bu yana büyük maç olarak tabir edebileceğimiz toplamda 8 maça çıktı. Videoton, MTK Budapeşte, Debrecen ve Ujpest ile toplamda oynadığı bu 8 mücadelede 3 galibiyet, 2 beraberlik 3'de mağlubiyet aldı. Bu sezon özelinde ligin yanı sıra iki kupayı da hesaba katarsak 7 büyük maça çıkmaları ihtimaller arasında bulunuyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!