comScore

Van Hooijdonk: 'Burak Yılmaz'a dikkat'

28 Mart 2015, Cumartesi 09:05
Van Hooijdonk: 'Burak Yılmaz'a dikkat'

Hiddink'in ekibindeki 'eski dost' Hooijdonk konuştu.

Futbolda son 3 büyük turnuvayı kaçıran A Milli Takım, EURO 2016 yolunda da artık son kozlarını oynuyor. Grupta ilk 4 maçta 4 puanla 4'üncü sırada yer alan Ay-Yıldızlılar bugün Hollanda ile karşılaşacak.
 
Amsterdam Arena Stadı'nda oynanacak bu kritik mücadele öncesi Hollanda Milli Takımı'nda altyapı kademesinde görev yapan Pieerre van Hooijdonk, Bugün'e konuştu.
 
Fenerbahçe'de oynadığı yıllardan ve Türkiye A Milli Takımı'nda da görev yaptığı dönemden dolayı Türk futbolunu yakından tanıyan Hollandalı isim Pierre Van Hooijdonk, “Türkiye'de genç oyuncular var. Anahtar isimleri bence Hakan Çalhanoğlu ve Mehmet Ekici. Bizim, Burak Yılmaz'a da dikkat etmemiz lazım” dedi.
 
Hooijdonk şöyle devam etti:
 
“Kazanmak zorundayız. Kaybettiğimiz puanları telafi etmeliyiz. Türkiye de benzer durumda. Biz daha avantajlı görünüyoruz. Bizde Van Persie ve Robben yok ama sizde de Arda yok. Tam bir savaş olacak. Hiçbir maçta bir takımın 90 dakikayı domine edebileceğini düşünmüyorum. Hollanda da bunu yapamaz. Zaten aksi oluyorsa, diğer takım için bu bir utançtır. Bizim için de Sneijder kilit olacak. Şu anda en formda döneminde. Van Gaal ile problemleri vardı ama Hiddink ile kendini buldu.”
 
“SKOR YOK, KAZANACAĞIZ”
 
Türkiye'nin büyük turnuvaları sürekli ıskaladığına dikat çeken Hooijdonk, “Ancak asıl başarısızlık, iyi oyuncular çıkaramayıp yeni nesilleri oluşturamamaktır” diye konuştu. Türkiye'nin yeni bir nesil yakalama fırsatı bulduğunu belirten Hooijdonk sözlerini şöyle bitirdi: “Avrupa şampiyonasına gidemeseniz bile bu nesille başarılı olabilecek bir Türkiye görüyorum. Skor tahmini ise yapmak istemiyorum. Fakat Hollanda kazanacaktır.”
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!