comScore

Gidişat değişmezse küme düşecekler!

24 Mart 2015, Salı 11:34
Gidişat değişmezse küme düşecekler!

Bitime 9 hafta kaldı. Ligin dibindeki 3 takım Balıkesir, Karabük ve Erciyes'in kümede kalma şansı iyice zorlaştı. Eğer bu 3 ekip ilk yarının son 9 maçındaki performansını tekrarlarsa kurtulma ihtimalleri yok!

Spor Toto Süper Lig'de zirve yarışı nefes keserken alt sıralardaki heyecan son haftalara girildikçe azalmaya başladı.
 
25. haftada ortaya çıkan puan durumu, ligin dibindeki takımlar için hayli zor bir tablo olduğunu gözler önüne seriyor. Öyle ki, sezon boyunca bir türlü istikrar yakalayamayan Balıkesir, Karabük ve Erciyes'in ilk yarının son 9 haftasındaki performansları incelendiğinde görülüyor ki, bu takımlar, bu süreçten yine aynı sonuçlarla ayrıldığı takdirde lige veda ediyor.

Bir ihtimal Erciyes!
 
Çünkü ateş hattına şu anda en yakın takımlar 27'şer puana sahip olan Eskişehir ve Sivasspor...
 
15. sıradaki Erciyes'in ise 20 puanı var. Mehmet Özdilek idaresindeki Mavi-Siyahlılar, ilk yarının son 9 haftasındaki bu seriden 9 puan çıkarmıştı. Kayseri ekibi bu maçlardan yine 9 puan toplarsa Eskişehir ve Sivas'ın üzerine çıkabilecek.
 
Ancak bu takımların alacağı bir galibiyet bile rahatlamalarına yetiyor olacak.
 
En düşük baraj olabilir
 
18'er puanlı Karabük ve Balıkesir için ise tablo daha kötü. Çünkü Balkes bu seriden 7, Karabük ise 8 puanla ayrılmıştı. Yani her iki takım da eğer lige tutunmak istiyorsa bu performanslarının üzerine çıkmak zorundalar.
 
Lig eğer bu tabloya göre sonuçlanırsa alt sıralar için son yılların en düşük istatistiği ortaya çıkacak. Yani geçtiğimiz sezonlarda ortalama 39-40 puan olan ligde kalma barajı 30 puana kadar düşecek.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!