comScore

Rıza Çalımbay çok sinirlendi!

18 Mart 2015, Çarşamba 13:50
Rıza Çalımbay çok sinirlendi!

Mersin İdmanyurdu'nun Mersin Stadyumu'nda antrenman yapmasına izin verilmedi.


Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Rıza Çalımbay, takımının Mersin Stadyumu'nda antrenman yapmasına izin verilmemesine tepki gösterdi.

Çalımbay, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, sezon başından beri bütün olumsuzlara rağmen iyi sonuçlar aldıklarını ancak Eskişehirspor maçının kendilerine yakışmadığını ve çok kötü oynadıklarını söyledi.

Sezon başından beri genelde aynı oyuncularla mücadele ettiklerini anlatan Çalımbay, "Devre arası yerli takviye yapamamamız da bizim için dezavantaj oldu. Bu süreçte bazı arkadaşlarımızda yorgunluk, sakatlık olabilir. Gaziantepspor maçıyla iyi bir ivme yakalayacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Bir gazetecinin Mersin Stadyumu'nun antrenman için kendilerine verilmediği yönünde bilgi aldıklarını belirtmesi üzerine Çalımbay, şunları kaydetti:

"Statla ilgili konuyu açarsam çok büyük olay çıkacak. Ben konuşmak istemiyorum. Bütün kararı yönetime bırakıyorum. Yönetim gidip orada oynayalım derse gider oynarız. Ben oradaki herkesi, çalışanları kınıyorum. Bundan sonra o statla ilgili hiçbir şeye karışmıyorum. Mersin İdmanyurdu'na kimse sahip çıkmıyor. Biz maç oynayacağımız Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda niye antrenman yapalım. Koşu antrenmanını bile burada yapıyoruz. O sahayı niye orada tutuyorlar. Ben orada en az 10 antrenman yapmadıktan sonra, hazırlık maçı yapmadıktan sonra takımımı götürmem. Beşiktaş maçında orada büyük sıkıntı yaşadım. Belki saha güzel olsaydı maçı alacaktık. Ben niye garantiye almadan takımımı götüreyim. Haftaya cumartesi hazırlık maçı ayarlamıştım onu da yapmıyorum."

Başka bir gazetecinin Kasımpaşa'dan teklif alıp almadığıyla ilgili sorusuna da Çalımbay, tek düşüncesinin Mersin İdmanyurdu'nda aldığı sorumluluğu yerine getirmek olduğunu söyledi.

Kasımpaşa'daki yöneticilerin sevdiği ve saygı duyduğu kişiler olduğunu aktaran Çalımbay, "Onlardan böyle bir şey geldiği zaman gurur duyarım. Ancak şu anda çok önemli bir görevimiz var ve onu yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Basın toplantısının ardından Mersin İdmanyurdulu oyuncular Çalımbay yönetiminde Gaziantepspor maçının hazırlıklarını yaptıkları idmanla sürdürdü.

Sakatlıkları süren Nihat Şahin ile Oktay Delibalta, yardımcı antrenörler eşliğinde koşu yaptı. 

- "Antrenman burada maç Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda olmaz"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı'yla görüştükten sonra Rıza Çalımbay'ın sahayı görmek istediği için 3 kez antrenmana izin verdiklerini söyledi.

Kahramanlı'nın bir kaç antrenman yapıp milli maç dolayısıyla verilen arada da hazırlık maçı yapmak istediklerini kendilerine ilettiğini belirten Tarakçı, "Müsabakaları Mersin Stadyumu'nda oynamaları şartıyla antrenman ve hazırlık maçlarını oynamalarında hiçbir sakınca olmadığını kendilerine ilettik. Bu saha tabi ki Mersin İdmanyurdu'nun ancak antrenmanı burada maçı Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynamaları olmaz" dedi. 

- Mersin Stadyumu'ndaki zemin sorunu

Kentte 2013 yılında gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan 25 bin kişilik Mersin Stadyumu'nda Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında yapılan Mersin İdmanyurdu - Beşiktaş maçında zemin sorunu yaşanmıştı.

Yaşanan sıkıntı sonrası Mersin ekibi maçlarını Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynamış, Mersin Stadyumu'nun zemini ise bakıma alınmıştı.

Zeminin hazır hale getirilmesinin ardından Çalımbay yaptığı açıklamada, Mersin Stadyumu'nda antrenmanlar ve hazırlık maçı yapıp çimi test ettikten sonra maçlarını orada oynayabileceklerini söylemişti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!