comScore

Mersin İdmanyurdu, Eskişehirspor'a bileniyor

12 Mart 2015, Perşembe 15:00
Mersin İdmanyurdu, Eskişehirspor'a bileniyor

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu, Eskişehirspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda yağmur altında gerçekleştirilen antrenmanda, futbolcular düz koşunun ardından taktik çalışması yaptı. Antrenman çift kale maçla tamamlandı.

Çalımbay, kaleci Nihat Şahin ile kısa bir toplantı yaptı. Sakatlıkları süren Serkan Balcı ve Adem Güven, antrenmana katılmadı.

- "Oyun olarak takımdan memnunum" -

Çalımbay, antrenmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, yoğun bir trafiği atlattıklarını, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında iyi futbol oynadıklarını söyledi.

Trabzonspor ve Bursaspor maçında ölü toplardan goller yediklerini belirten Çalımbay, "Bizim en çok dikkat ettiğimiz konu ama ona rağmen bireysel hatalarla bu golleri yedik" dedi.

Oyun olarak takımdan memnun olduğunu ifade eden Çalımbay, şöyle konuştu:

"Sahamızda çok uzun süre mağlubiyet yaşamadık. Önemli olan bu mağlubiyetten ders çıkarmamız. Trabzonspor maçına bütün şehir olarak iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyordu maalesef onu yapamadık. Sıradan bir maç gibi oynadık. Oyun olarak biz ölü toplar hariç iyi futbol oynuyoruz. Çok iyi oynarken duran toptan gol yedik ve şanssız bir maç kaybettik. Kalan 11 maçımız var. Bu maçları da çok iyi oynayıp bu ligi en iyi yerde bitirmemiz gerekiyor. Her takım mağlup olabilir ama böyle mağlup olmak bizi üzdü." 

Antrenmandan önce oyuncularla toplantı yaptığını belirten Çalımbay, tüm sıkıntıları kenara bırakıp profesyonelce herkesin işine bakması gerektiğini bildirdi.

Kaleci Nihat ile özel bir görüşme yaptığını anlatan Çalımbay, "Nihat ile ölü toplar ve yapılan hatalar konusunda konuştuk" dedi.  

Milli maç arasında Mersin Stadyumu'nda bir hazırlık maçı yapmayı düşündüklerini kaydeden Çalımbay, hazırlık maçının ardından yönetimin kararı doğrultusunda bu stada geçebileceklerini kaydetti.

Çalımbay, Serkan Balcı ve Adem Güven'in sakatlıklarının sürdüğünü, Oktay Delibalta'nın durumunun belli olmadığını, Murat Ceylan'ın da sarı kart cezası nedeniyle Eskişehirspor'a karşı forma giyemeyeceğini sözlerine ekledi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!