comScore

Kayseri Erciyesspor, teknik direktör değiştirdikçe ligdeki sıralaması düştü

10 Mart 2015, Salı 12:20
Kayseri Erciyesspor, teknik direktör değiştirdikçe ligdeki sıralaması düştü

Bu sezon 3 teknik direktör değiştiren Kayseri Erciyesspor'da 7 maçlık periyoda göre Bülent Korkmaz 7, Uğur Tütüneker (5 maç) 2 ve Mehmet Özdilek 6 puan topladı. Takımın ligdeki sıralaması ise her hoca değişikliğinde aşağıya doğru indi.


Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Kayseri Erciyesspor, geride kalan 23 haftada 3 ayrı teknik direktör tarafından çalıştırıldı. Sezona Bülent Korkmaz ile başlayan mavi siyahlı ekip, istediği başarıyı bir türlü yakalayamadı. Ancak Korkmaz döneminde, 7 maçlık periyoda göre diğer teknik adamlardan daha fazla puan toplandı. Maçlarını 1 puan ortalamasıyla oynatan Korkmaz, Uğur Tütüneker'den (5 maçta) 4, Mehmet Özdilek'ten ise 1 puan daha fazla aldı. Bu dönemde Erciyesspor, 2 mağlubiyet (Akhisar Belediyespor ve Galatasaray), 4 beraberlik (Trabzonspor, Gaziantepspor, Torku Konyaspor ve Gençlerbirliği) aldı. Kalesinde 7 gol gördü ve rakip fileleri 5 kez havalandırdı. Erciyesspor'da Korkmaz dönemi, toplam 12 puanda ve takım 13. sırayken sona erdi.

Ligin 13. haftasında büyük umutlarla takımın başına getirilen Uğur Tütüneker de, Sivasspor deplasmanıyla takımın başında ilk sınavına çıktı. Sadece 5 maçta görev alan Tütüneker, bu maçlardan 3'ünü kaybetti (Fenerbahçe, İstanbul Başakşehir ve Kasımpaşa), 2'sini berabere (Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu) tamamladı. Tütüneker'li Erciyesspor, 5 gol attı, 11 gol yedi ve sadece 2 puan toplayabildi. Tütüneker 16. hafta sonunda takımdan ayrılırken mavi siyahlı ekip, 14 puanla ligin 15. sırasındaydı.
Son 7 haftadır takımın başında bulunan Mehmet Özdilek ise görevine 17. haftada Kardemir Karabükspor galibiyetiyle başladı. Özdilek, şu ana kadar toplam 2 galibiyet (Kardemir Karabükspor, Torku Konyaspor), 5 mağlubiyet (Galatasaray, Akhisar Belediyespor, Gaziantepspor, Trabzonspor ve Gençlerbirliği) aldı. Kalesinde 12 gol görürken, rakip fileleri ise 6 defa havalandırdı. 6 puan toplayan Özdilek'li Erciyesspor, 23. hafta sonunda düşme potasına girdi. Kayseri Erciyesspor, topladığı 20 puanla ligin 16. sırasında bulunuyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!