comScore

Gençlerbirliği istediğini aldı

07 Mart 2015, Cumartesi 16:10
Gençlerbirliği istediğini aldı

Ligde kalma mücadelesi veren Kayseri Erciyesspor'u yenen Gençlerbirliği'nde teknik direktörü Mesut Bakkal, oyun felsefesi ve takım birlikteliğini sahaya yansıtarak kazandıklarını söyledi. Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek de sahada çok kötü olduklarını belirterek, ancak daha pes etmediklerini kaydetti.




Süper Lig'in 23. haftasında Kayseri Erciyesspor, Gençlerbirliği'ne 4 - 2 yenildi. Maçı değerlendiren Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, deplasmanda önemli olanın galip gelmek olduğunu dile getirdi. "Oyun felsefesi ve takım birlikteliğini uygulayıp da sonuç alınması insanı mutlu ediyor." diyen Bakkal, "Kısa sürede bütünlük sağladık. İlk devre 2-0 hakkımızdı. Sonra karambolden yediğimiz gol. Rakibin 10 kişi kalması rakibin gardını düşürdü. Önemli olan burada galip gelmekti. Takım artık bir yol aldı. Hedefini yukarıya alması lazım. Oynayan ve oynatmayan bir takım olduk. Çok büyük bir hatamız var mı diye sorarsanız yoktu. Erciyes'e başarılar diliyorum. Biz de yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

KAYSERİ ERCİYESSPOR ÜZGÜN
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, futbolcularının sergilediği oyundan hiç memnun olmadığını kaydetti. Özellikle ikinci yarı sahada hiçbir şey yapmayan bir takım görüntüsü verdiklerini anlatan Özdilek, şöyle konuştu: "Kendi evimizde farklı mağlup olduk. Rakip olarak gördüğümüz bir takımdı. Kaybetmememiz gerekiyordu. İkinci yarı hiçbir şey yapmayan bir takım görüntüsü verdik. İlk yarıda ortada geçen bir maçtı. İkinci yarıya başlarken bir şeyleri değiştireceğimizi düşündük. İyi de başladık. Kırmızı kar sonrası 10 kişi kalmamız planlarımızı bozdu. Gereksiz bir karttı ve cezasını alacak. Bu oyunun çok üzerine çıkmamız gerekiyor. Takım halinde çok kötü oynadık. Geri gelmek için çok mücadele ettik ama gelemedik."

Maçın orta hakeminin yönetimini de eleştiren Özdilek, "Adaletli yönetimden bahsediyoruz. Sarı kartlı bir oyuncu hakemi aldatmaya yönelik hareket yapıyor ve atmıyorsun. Atsa belki de oyunun dengesi değişecekti. Bize kolay kart verirsen olmaz." dedi.

Bundan sonra daha stresli bir döneme girdiklerini belirten Özdilek, "Sabır ve dik durmak çok önemli. Oyuncularıma da bunu söyledim. Artık sahada iç dış saha avantajı yok. Biz bu cenderenin içinde biraz daha zor durumda kaldık. Ama pes etmek yok. Ben oyuncularıma güveniyorum, bunun içinden çıkacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

"Takımda kötü giden bir şeyler mi var, istifa etmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya da Özdilek, "7 haftalık süreçte 5 yenilgi kolay değil. Afrika kupasında oynayan oyuncular, sakatlıklar, gibi çok sebepler sıralayabilirim. Ama oyuncular çok kaliteli. Bugün benim için de, şehir için de hayal kırıklığıdır. Bunu olumluya çevirecek olan yine bu oyuncular. Bizim karakterimizde teslim olmak yok." cevabını verdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!