comScore

İki takım taraftarları birbirine girdi!

01 Mart 2015, Pazar 16:20
İki takım taraftarları birbirine girdi!

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Eyüpspor ile 2. Lig Beyaz Grup'ta yer alan Centone Karagümrük taraftarları arasında çıkan kavgaya polis ekipleri müdahale etti.


Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Eyüpspor ile 2. Lig Beyaz Grup'ta yer alan Centone Karagümrük taraftarları arasında çıkan kavgaya polis ekipleri müdahale etti.

Halide Edip Adıvarspor ile Eyüpspor arasında Vefa Stadyumu'nda oynanacak maçı izlemek için buraya giden Eyüpspor taraftarları ile maçlarını bu statta oynayan Centone Karagümrük taraftarları arasında kavga çıktı.

Eyüpspor taraflarlarının stada girmesini istemeyen Karagümrüklüler, Edirnekapı'da bekleyerek topluca stada gelen Eyüp taraftarlarına sözlü sataşmada bulundu. Eyüpspor taraftarlarının karşılık vermesiyle iki grup arasında kavga çıktı. Taş, sopa ve bazı materyallerin kullanıldığı kavganın büyümesi üzerine olay yerine polis sevk edildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri kavgayı ayırarak Eyüpspor taraftarını stada almadı. Edirnekapı Rami Caddesi Şehitlik mevkisinde yolu tek taraflı trafiğe kapatan taraftarlar, ellerinde atkılarla takımları lehine tezahürat etmeye başladı. Tezahürat sırasında polise havai fişek atan gruba polis ekipleri dağılmaları için uzun süre uyarıda bulundu.

Bazı taraftarlar maça gitmek istediklerini belirterek polisin çekilmesini istedi. Polise taş atan birkaç taraftara ise grubun büyük bölümü tepki gösterdi. Uyarılara rağmen yolu açmayan taraftarlara biber gazı, tazyikli su ve plastik mermiyle müdahale edildi.

Müdahale sonrası yolu kapatan grup kısa sürede dağıldı.

- "Sosyal medya nedeniyle olaylar büyüyor"

Eyüpspor taraftarı Caner Çalışır, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Bayrampaşa, Sarıyer ve Gaziosmanpaşa'daki statlar boş olmasına rağmen maçı sorun yaşadıkları Karagümrük'ün stadına verdiğini belirterek, yönetimin başvuru yapmasına rağmen maçın bu statlara alınmadığını savundu.

Karagümrük taraftarının Kartalspor'un stadına girişinin yasak olduğunu dile getiren Çalışır, "Karagümrüklüler de dedi ki; 'Biz oraya gidemiyorsak Eyüplüler de bizim stada girmesin.' Bizim burada Karagümrük ile alakamız yok, yasağımız da yok. Biz buradan toplandık giderken Karagümrüklüler bizi surlarda beklemiş ve 'Buraya giremezsiniz' dediler. Feshane'deki olaylar nedeniyle Karagümrük'e girişimiz yasaklanmış polislerce. Ancak bu, Halide Edip Adıvarspor maçı. Sadece maç Karagümrük'ün oynadığı statta. Bu yüzden sıkıntı" diye konuştu.

Çalışır, "İnternet, sosyal medya çıktı, her şey bitti, ortam bozuldu. 5 yaşındaki çocuk bile küfrediyor. Herkes birbirini gaza getiriyor. Ben normal maça gitmek istiyorum. Ama bakın su yedim. Karagümrükle alakam yok" ifadelerini kullandı.

Bir başka taraftar Sinan Burak ise TFF yönetiminin maçı başka stada verebileceğini ifade ederek, "Polis Karagümrüklüleri uzaklaştırıp bizi maça alabilirdi. Ama bizi uzaklaştırdı. Biz orada olay çıkarmaya gitmiyoruz ki. Polis bizi stada almayınca taraftar sinirlendi" diye konuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!