comScore

111.kuruluş yıldönümünde yarım düzine gol

01 Mart 2015, Pazar 09:52
111.kuruluş yıldönümünde yarım düzine gol

28 Şubat 2015'te kuruluşunun 111.yıldönümünü kutlayan Benfica, rakibi Estoril'e yarım düzine gol attı.

FutbolArena Detay - 28 Şubat 2015'te kuruluşunun 111.yıldönümünü kutlayan Benfica, rakibi Estoril'e yarım düzine gol attı.

Bir dönem ülkemizde Gaziantepspor'un da teknik direktörlüğünü yapan Jose Couceiro'nun çalıştırdığı Estoril'i 6-0'la mağlup eden Benfica, ligde üst üste 9.iç saha galibiyetini aldı.
SPORTİNG DERBİSİNDEN SONRA İLK KEZ STAT DOLDU

Özel günde oynanan maça taraftarlarda yoğun ilgi gösterdi. Estoril karşılaşmasını Estadio Da Luz'da 46.712 biletli seyirci takip etti. Bu sayı aynı zamanda 2014 yılının Ağustos ayında oynanan Sporting Lizbon derbisinin ardından Benfica'nın sahasında en fazla seyirciye oynadığı mücadele olarak kayıtlara geçti.



LUİSAO TARİHE GEÇTİ!

Benfica'nın emektar savunmacısı Luisao, Estoril karşısında tarihe geçti. 2003-2004 sezonundan beri aralıksız olarak Kartallarda oynayan 34 yaşındaki savunma oyuncusu, bu müsabakayla birlikte Benfica formasını resmi maçşarda 447.kez terletti. Bu sayıyla birlikte Luisao, Antonio Simoes'i geride bırakıp, Benfica tarihinin en fazla forma giyen 7.futbolcusu oldu. İlk sırada 575 maçla Nene yer alıyor.



SEZONUN EN FARKLI GALİBİYETİ

Benfica bu özel gününde ayrıca farklı bir istatistiğe daha imza attı. 111 yıllık mazisi bulunan kulüp sezonun en farklı galibiyetini Estoril'e karşı aldı. Rakibini 6-0'la geçen Benfica, bu sezon içerisinde bir maçta en fazla golü Eylül ayı içerisinde oynanan Vitorio Setubal'e (5) olmak üzere atmıştı.

Ayrıca 111.yıl anısını düzenlenen organizasyonda Benfica'da tüm katagoriler olarak yapılan değerlendirmede yılın teknik direktörü Jorge Jesus, yılın futbolcusu ise Nicolas Gaitan olarak belirlendi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!