comScore

Ali Kahramanlı: 'Mersin İdman Yurdu ne zaman...'

25 Şubat 2015, Çarşamba 16:20
Ali Kahramanlı: 'Mersin İdman Yurdu ne zaman...'

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nun başkanı Ali Kahramanlı, takımın başarılı olduğu dönemde birilerinin bunu bozmaya çalıştığını bildirdi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nun başkanı Ali Kahramanlı, takımın başarılı olduğu dönemde birilerinin bunu bozmaya çalıştığını bildirdi.

Kahramanlı, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve yönetim kurulu üyeleriyle kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Kardemir Karabükspor maçı öncesi futbolcuların antrenmana çıkmamasıyla ilgili, bunun olmasını istemediklerini söyledi.

Takımın, zor şartlar altında yeniden kurulduğunu ve başarılı grafik çizdiğini vurgulayan Kahramanlı, şöyle konuştu:

"Ne zaman Mersin İdmanyurdu iyi giderse birileri bunu bozmaya çalışıyor. Geçen haftaki olayla ilgili dediler ki 'Başkanım, bizim içeride ocak ayı maaşımız ve 12 maç başı ücretler ve primler var.' Servet Çetin'e, 'maç öncesi normal primlerinizi ödeyeyim, Bursaspor maçından önce veya sonra ödemenizi yaparız' dedim. O da ısrarla 'Başkanım, bizim hiç olmazsa maaşımızı ve primleri ödeyin' dedi. Ben de 'elimden geleni yapacağım' dedim. Normal primleri ödedik, maaşlar kaldı. Aradı beni, 'Başkanım maaşımız yatmıyorsa antrenmana çıkmıyoruz' dedi. 'Takdir sizin' dedim. Zorla futbolcuya gidip, 'Niye çıkmıyorsunuz' diyecek halim yok. Çünkü o futbolcuyla 24 saat beraberim. Futbolcuyla aileyiz, bugüne kadar onlara en ufak bir şey söylemiş değilim. Ben kendi işimden, ailemden çok futbolcumla Mersin İdmanyurdu ile ilgileniyorum."

Kulüpler arasında borcunu, primini ve maaşları en iyi ödeyen takım olduklarını savunan Kahramanlı, Mersin İdmanyurdu'nun, futbolcusuna hiç ödeme yapmamış gibi gösterildiğini öne sürdü.

- Çalımbay'ın istifa ettiği iddiası

Ocak ayı dahil maaşların ve 4 maç başı ücretin ödendiğini belirten Kahramanlı, "İyi bir hava yakalanmışken birileri bunu bozmaya çalışıyor. Dün itibariyle 'hoca istifa ediyor' diyorlar. Niçin kardeşim, ortada en ufak bir şey yok ki. Neden istifa etsin. Hocamız varken biz rahatız. Hocamız, işini yapan bir arkadaşımız. Bizim bundan sonraki süreçte önümüz açık. Biz, yukarı doğru gidip puanlar alacağız" dedi.

Kahramanlı, Mersinlilerden takıma sahip çıkmalarını da istedi.

- Teknik direktör Çalımbay

Teknik Direktör Rıza Çalımbay da Mersin İdmanyurdu'nun çok az bütçeyle kurulduğunu söyledi.

Takımın iyi yerde olduğunu, futbolcuların antrenmana çıkmamasının kendisini de üzdüğünü belirten Çalımbay, "Bu olay yaşanmadan bir gün önce başkan ve Servet Çetin görüşüyorlardı. Ben olayların çözüldüğünü düşünüyordum. Antrenmana geldiğimde böyle bir durum olduğunu söylediler. 'Maçtan önce uygun değil' dedim ama kabul etmediler. Bazı oyuncular, 'kampa gitmeyelim' dediler ama o mümkün değildi ve kampa aldık. Maçı yüzde 100 kazanmamız gerekiyordu ve kazandık. Şu anda hiçbir alacağımız yok. Maç başları ve ufak tefek şeyler vardır" ifadelerini kullandı.

Dün başkan, Servet Çetin ve Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Serttaş ile görüştüklerini aktaran Çalımbay, şunları kaydetti:

"Başkana, 'Bende bir hata varsa, bırakırım' dedim. Ama ben hata yaptığıma inanmıyorum. Ben kendimden çok şey veriyorum. Burada başarılı olmak istiyorum. Başkanım bize aylarca da para ödemese burayı yaşatmamız gerekiyor. Futbolculara, 'Para işini ve sahayı ayıracaksınız. Bu işi sahaya getirmeyeceksiniz' dedim. Bunu yapmamız gerekiyor. Her şeyden önce biz profesyoneliz. Her kulüp dört dörtlük olmaz. Bazen sıkıntılar olur. Burada iletişim çok iyi olursa bunları aşar, gideriz. Bence olayın tam köküne inmek ve beraber hareket etmek gerekiyor. Para olayında ben kenarda durdum."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!