comScore

Jerome Valcke: '2022 için kulüplere tazminat ödenmeyecek'

25 Şubat 2015, Çarşamba 13:40
Jerome Valcke: '2022 için kulüplere tazminat ödenmeyecek'

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın kasım ve aralık aylarında yapılmasının kendilerini zarara uğratacağını ifade eden kulüplere tazminat ödenmeyeceğini söyledi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Genel Sekreteri Jerome Valcke, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın kasım ve aralık aylarında yapılmasının kendilerini zarara uğratacağını ifade eden kulüplere tazminat ödenmeyeceğini söyledi.

Valcke, Katar 2022 Organizasyon Komitesi'nin başkent Doha'da düzenlediği basın toplantısında, 2022 Dünya Kupası'nın, hava sıcaklığının futbolcu ve taraftarların sağlığını tehdit edeceği gerekçesiyle kasım ve aralık aylarında yapılması konusunda uzlaşan FIFA çalışma grubunu savunarak, "FIFA ve Dünya Kupası'nı korumak için yapmamız gerekeni yaptık" ifadesini kullandı.

Valcke, 2022 FIFA Dünya Kupası'nın düzenleneceği tarih sebebiyle zarara uğrayacaklarını iddia eden ve FIFA'dan bunu telafi etmesini isteyen kulüplere şu yanıtı verdi:

"Mükemmel olmadığını biz de biliyoruz ama tazminat da nereden çıktı? Tazminat ödenmeyecek. Futbolu tahrip ettiğimiz yok. Dünya futbolunun önünde programını yeniden düzenlemesi için 7 yıl bulunuyor. Kulüplerden niçin özür dilememiz gerektiğini anlamıyorum. Anlaşma gereği 2010 Dünya Kupası'na futbolcu gönderen kulüplere 40 milyon, 2014'teki turnuvada da 70 milyon dolar dağıtıldı. Kesinlikle özür dilemek zorundaymışım gibi hissetmiyorum ve 2022 Dünya Kupası'nın yazın oynanmayacağını yineliyorum."

Kesin tarihler belli olmasa da kupanın kasım ayının sonunda başlayacağını belirten Valcke, "2022 Dünya Kupası'nın 32 gün değil 28 gün süreceği ve 2023 Afrika Uluslar Kupası'nın da kış olimpiyatlarıyla çakışmaması için ocak yerine haziran ayında oynanacağı" bilgisini paylaştı.

Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, FIFA çalışma grubunun kararından sonra "Avrupa'daki kulüp ve liglerden, fikstürlerini yeniden planlamadan kaynaklanacak maliyete katlanmaları beklenemez. Bu yüzden kulüplerin zararının telafi edilmesini bekliyoruz" değerlendirmesini yapmıştı.

FIFA İcra Kurulu, 6 futbol konfederasyonunun desteklediği 2022 Dünya Kupası'nın kışın oynanması teklifini, 19-20 Mart tarihlerinde İsviçre'nin Zürih kentinde düzenleyeceği toplantıda görüşecek.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!