comScore

Mersin İdman Yurdu'ndan Özgecan Aslan tepkisi

14 Şubat 2015, Cumartesi 16:02
Mersin İdman Yurdu'ndan Özgecan Aslan tepkisi

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürüldükten sonra cesedi yakılan üniversiteli Özgecan Aslan için Mersin İdmanyurdu kulübü harekete geçti.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdman Yurdu, yaşanan olaya tepkisini göstermek amacıyla harekete geçti.
 
Ligde yarın oynanacak Çaykur Rizespor maçı öncesi sahaya Özgecan Aslan'ın fotoğrafının yer aldığı tişörtle çıkma kararı alan Mersin İdman Yurdu ekibi, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan da gerekli izinleri aldı. Tişörtte ayrıca olayı kınayan bir mesajın da yer alacağı öğrenildi. 
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü için düzenleyeceği etkinlikleri Özgecan Aslan'ın ölümü nedeniyle iptal ettiğini bildirdi.
 
Belediyeden yapılan açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlenen toplu nikah töreni bünyesinde gerçekleşecek olan bütün etkinliklerin iptal edildiği belirtildi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hunharca bir cinayet sonucu öldürülen Özgecan Aslan'ın üzüntüsünü milletçe yaşarken, daha önce duyurusunu yaptığımız etkinliklerin yapılması düşünülemezdi. Yaşadığımız acıdan ve üzüntüden dolayı, toplu nikah töreni bünyesinde gerçekleşecek olan bütün etkinlikler iptal edildi ve ileri bir tarihe ertelendi. Bu bağlamda genç kızımız Özgecan Aslan'a Allah'tan rahmet dilerken, kederli ailesine, sevdiklerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz."
 
Bu arada, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da yayımladığı mesajla olayı kınadı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!