comScore

Welliton, Rusya'ya geri mi dönüyor?

13 Şubat 2015, Cuma 15:38
Welliton, Rusya'ya geri mi dönüyor?

Mersin İdman Yurdu'nun Brezilya'lı golcüsü Welliton'u Rusya Ligi ekiplerinden Lokomotiv Moskova'nın istediği iddia edildi.

FutbolArena Dış Haberler - Mersin İdman Yurdu'nun Brezilya'lı golcüsü Welliton'u Rusya Ligi ekiplerinden Lokomotiv Moskova'nın istediği iddia edildi.

Rusya basını flaş bir iddia ortaya attı. Mersin İdman Yurdu'nun sezon başında kadrosuna kattığı Welliton'u Lokomotiv Moskova'nın istediği belirtildi. Haberde golcüsü Dame N'Doye'yi Premier Lig ekiplerinden Hull City'e satan Rus ekibinde teknik direktör Mladen Bozovic'in elinde hücum hattı için sadece Roman Pavlyuchenko ve Baye Oumar Niasse'nin kaldığı hatırlatıldı ve deneyimli teknik adamın forvet transferi istediği bildirildi. 
Welliton daha önce Brezilya medyasına verdiği röportajda; daha genç olduğunu ve üst düzey bir takımda oynayabileceğini açıklamıştı. Welliton en büyük hayallerinden birinin de Şampiyonlar Liginde forma giymek olduğunu söylemişti. Rusya kariyeriyle ilgili de konuşan golcü futbolcu: 'Rusya'da pek çok faktör kariyerimi etkiledi. Sakatlıklar, hakemlerle olan diyaloğum ve haksız yeri gördüğüm kartlar. Her şeye rağmen Spartak Moskova'da çok mutlu bir hayatım vardı' dedi. 

Welliton, 2007 yılında Lokomotiv Moskova'da dönemin teknik direktörü Yuri Semin tarafından transferi ısrarla istenmiş ama golcü futbolcu kendisiyle ilgilenen bir diğer kulüp Spartak Moskova'ya imza atmıştı. Lokomotiv Moskova bu gelişme üzerine Peter Odemwingie ile anlaşmaya varmıştı. Hatta konuyla ilgili konuşan Yuri Semin: 'Welliton'u Brezilya'da oynarken ben keşfettim. Çok yetenekli ve müthiş bir potansiyele sahipti. Kendisiyle sözleşmeye imzalamaya çok yakındık ancak yönetimden gerekli desteği göremediğim için bu transfer gerçekleşmemişti' demişti.

Haberde ayrıca Lokomotiv Moskova'nın transfer listesinde Papis Cisse, Emmanuel Emenike ve Petar Škuletić'in yer aldığını dikkat çekerken; kulübün Wagner Love ve Igor Portnyagin transferlerinden sonuç alamadığı aktarıldı.

2016 yılına kadar Mersin İdman Yurdu ile sözleşmesi bulunan Welliton bu sezon 16 resmi maçta 6 gol kaydetme başarısı gösterdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!