comScore

Trabzon yerel basını Mete Kalkavan'ı topa tuttu

12 Şubat 2015, Perşembe 14:25
Trabzon yerel basını Mete Kalkavan'ı topa tuttu

Ligde bu sezon umduğunu bulamayıp lider Beşiktaş'ın 14 puan gerisinde kalan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupasında Medicana Sivasspor'a elenmenin şokunu da yaşandı. 

Trabzonspor, sezonun en kötü günlerinden birini salı günü yaşadı. Akşam saatlerinde önce PFDK'nin (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu) Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğluna 180 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası verildiği açıklandı. Ardından da Trabzonspor, çeyrek finale yükselme umuduyla çıktığı Medicana Sivasspor maçının uzatmasının son dakikasında yediği golle kupaya veda etti.
 
HAKEME BÜYÜK ÖFKE
 
Kupadan elenmenin ardından Trabzonspor camiasının hedefinde maçın hakemi Mete Kalkavan vardı. Özellikle Medicana Sivassporlu Eneramo'nun 75inci dakikada Aytaç Karaya yaptığı sert hareketin sarı kartla geçiştirildiğini, ancak Salih Dursun'un 84'üncü dakikada sarı kart bile gerektirmeyecek bir pozisyonda kırmızı kartla oyun dışına gönderildiğini iddia eden bordo mavililer, bu kararı için hakemi taraflı davranmakla suçladılar
 
YEREL GAZETELERDEN SERT SÖZLER
 
Yerel gazeteler, Medicana Sivasspor mağlubiyetinin hakem Mete Kalkavanın yanlı yönetimi olduğunu iddia ederken Futbol Federasyonu (TFF) ve MHKyi (Merkez Hakem Kurulu) sert sözlerle eleştirdi. Gazeteler, özellikle Cardozoyu kadroya almayan teknik direktör Yanal da eleştirilerin hedefi oldu.
Taka Gazetesi, ''Adi tetikçiler!'' manşetinin altında, ''Başkana 6 ay ceza verdiler, Sivas'a karşı sahada takımı kasıtlı 10 kişi bıraktılar. İşkence çekiyoruz. TFF talimat verdi, Kalkavan ipimizi çekti" ifadesini kullandı. Yönetim ve teknik kadroyu da eleştiren gazete, "Ersun Yanal böylesine önemli bir maçta Cardozo'yu kadroya almıyorsa, 'Bu adam Fenerin adamı mı?' diyenleri biraz daha dinlemek gerekmez mi? TFF, Trabzonspor'la daha ne kadar oynayacak? Başkan, 'Bu işleri düzeltemezsem bırakırım' demişti. İşleri arap saçına çevirdi. Peki şimdi ne yapacak? Başkan takımın kimyasını bozdu, Ersun Yanal, Cardozo'yu evde unuttu. Sergenli Sivas geldi, turu alıp gitti. Yönetim Yanalı hesaba çekmeli cümleleriyle Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve Ersun Yanal'ı eleştiri yağmuruna tuttu.
 
"BÜLET YILDIRIM'IN YAPAMADIĞINI..."
 
Karadeniz'de Son Nokta Gazetesi, ''Kupadan çekildik... Hakem rezil, takım berbat, taraftar gergin. Ne olacak Fırtına'nın hali? TFF muradına erdi. Lig şampiyonluğu yarışından sonra Türkiye Kupası'na da erken veda ettik. Kadıköy'de Bülent Yıldırım'ın yapamadığını Avni Aker'de Mete Kalkavan yaptı'' görüşünü savundu.
 
Günebakış Gazetesi, maçı, ''Şok.. Şok.. Şok.. Trabzon Kupa'da da yok! TFF ve MHK Fırtınanın işini bitirdi. Yatabare 2 gol attı ama Salih ve İshakın hataları resmen sonumuzu hazırladı. Mete Kalkavan da kartları ve kararlarıyla resmen Trabzonsporu budadı" başlıklarıyla okuyucularına duyurdu.
 
"BU AŞKIN KATİLİ SENSİN..."
 
Karadeniz Gazetesi, hakem Mete Kalkavanın büyük boy fotoğrafını kullandığı spor sayfasında, "Bu aşkın katili sensin. Kalkavan rezil yönetimiyle kupa rüyamızı Sivas karşısında sona erdirdi. TFF ve MHK ligin ardından kupada da Trabzonsporu saf dışı bırakmak için düğmeye bastı. Mete Kalkavan görevini eksiksiz yerine getirdi. Eneramoyu atamayan Kalkavan, Salihi tereddütsüz harcadı, bordo mavili takımın tek tutar dalını elinden aldı. Alın kupanızı başınıza çalın ifadelerini kullandı.
 
''ÎNFAZ''
 
Kuzey Ekspres Gazetesi, "Hakem kararıyla.. Trabzonspor, çifte şampiyonluk hedefiyle yola çıktı ama ikisinde de yüzü gülmedi. Bordo mavililerin hızını önce bireysel hatalar sonra hakem kesti'' derken Karadeniz'in Sesi Gazetesi de, "İnfaz'' bsaşlığının altında, "Ligde Bülent Yıldırımın yapamadığı infazı, kupada Mete Kalkavan gerçekleştirdi" iddiasında bulundu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!