comScore

Mehmet Özdilek: 'Yazık değil mi bu çocukların emeğine'

07 Şubat 2015, Cumartesi 18:40
Mehmet Özdilek: 'Yazık değil mi bu çocukların emeğine'

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Gaziantepspor maçında iptal edilen golleri için hakemi suçladı.

Süper Lig'in 19. haftasında Kayseri Erciyesspor, kendi evinde Gaziantepspor'u konuk etti. Erciyesspor'un 1 golünün iptal edildiği karşılaşmada konuk takım Gaziantepspor maçı 1-0 kazandı. Maçı değerlendiren Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, maçın orta hakemi Özgür Yankaya'nın iptal ettiği gol pozisyonu için sert konuştu. Yankaya'nın pozisyonu net gördüğünü ve yandan gelen bir sesle golü iptal ettiğini belirten Özdilek, şöyle konuştu:
 
"Bu maçtan sonra ne söylenir bilmiyorum. Kaybetmeyi hak etmedik. Şehir olarak da takım olarak da hak etmedik. Şehir bir reaksiyon vermeli. Verilen gol, iptal edilen gol. Hep hakemlere saygı duyuyoruz. Şimdi hakemin pozisyonuna baktım. Her şeyi çok net görüyor ki bir iki üç pozisyon sonra golü veriyor. Herkes seviniyor. Yandan bir ses ‘gol değil' diyor. Sen veriyorsan amenna. Pozisyonu çok doğru yerden ve her şeyi görüyor. Yazık değil mi bu çocukların emeğine. Sabaha kadar oynasak Antep'in gol atma şansı yok. Ne yapalım şimdi. Öyle maçlar oynuyoruz ki her puan çok önemli. Hakemlere saygı duyuyoruz da, siz de bu çocukların emeğine saygı duyun. Ben ne diyeyim, nasıl yorum yapayım. Kendi evimizde oynuyoruz, rakibi sahasına hapsetmişiz. Pozisyonu doğru yerde olmasa ‘göremedi' diye anlarım. Özgür Yankaya'nın yaptıkları ilk değil." 
 
GAZİANTEPSPOR GALİBİYET SEVİNCİ YAŞADI
 
Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk da, deplasmanda galip geldikleri için sevinçli olduklarını söyledi. İki takım için çok önemli ve stresli bir maç olduğunu belirten Buruk, "En kötüyü düşünerek burada kaybetmememiz gerektiğini düşünüyorduk. Aynı şekilde Erciyesspor da stresli ve kazanmak zorundalardı. Maçın geleninde çok gol pozisyonu olmadı. Belki de golü atan kazanacaktı. İlk yarıda bir direkten dönen topumuz var. İyi oynayan bir takıma karşı oynadık. Hatamızı her an cezalandıracak bir takıma karşı oynadık. İyi bir takım oluşturmuşlar." dedi.
 
Erciyesspor'un iptal edilen golüyle ilgili de Buruk, "Hepimizin konuşacağı Erciyes'in verilmeyen gol pozisyonu çok konuşulacak. Bence doğru bir karar. Hakem gördü ve elle dokunmuş futbolcu. Elle temas var. Rakibimiz adına üzülüyoruz ama kendi adımıza sevinçliyiz. Böyle bir maçı kazanmak güzel." diye konuştu.
 
Maçın hakemiyle ilgili bir soru üzerine de Buruk, "Maç içinde hakemin doğru ve yanlış kararları oldu. Ama maça etki etti mi derseniz? Etmedi. Büyük bir hakem hatası olduğunu sanmıyorum." diye cevap verdi.
 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!